19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γιάννης Αντωνίου για το ΠΕΚΙΝΟ 2022: “Τήρησα την υπόσχεση στον εαυτό μου”. Πότε αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου

Ο Γιάννης Αντωνίου εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο ραντεβού των χειμερινών αθλημάτων και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου ταξιδεύει με προορισμό στο Πεκίνο, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας. Στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022», που θα διεξαχθούν από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου, ο 26χρονος αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, θα επιδιώξει καλές επιδόσεις απέναντι στην ελίτ του αθλήματος παγκοσμίως.

Αντωνίου: “Τήρησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου

«Τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα, υπάρχει σίγουρα η χαρά για το ότι κατάφερα και τήρησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου να ξαναβρώ την Ολυμπιακή Φλόγα τον Φεβρουάριο», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα ο Γιάννης Αντωνίου. «Είναι, όμως, απλά η πρόκριση. Στους Ολυμπιακούς του Πεκίνο πρέπει να πετύχω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, μέσα από όλη τη δουλειά μου όλα αυτά τα χρόνια», σημειώνει. Το σκι, προσθέτει, είναι ένα άθλημα που έχει πολλές μεταβλητές και αστάθμητους παράγοντες που μπορεί να καθορίσουν το αποτέλεσμα, με τους χιονοδρόμους να καταθέτουν σε λίγα δευτερόλεπτα τους κόπους ετών.

ΕΟΣ Καρπενησίου: “Τεράστια επιτυχία

Μεγάλη ικανοποίηση έφερε στους ανθρώπους του ΕΟΣ Καρπενησίου η εξασφάλιση της συμμετοχής του Αντωνίου στους αγώνες του «Πεκίνο 2022», στο σπουδαιότερο ραντεβού των χειμερινών αθλημάτων. Για «τεράστια επιτυχία» κάνει λόγος ο πρόεδρος του ΕΟΣ, Σωτήρης Παπαχρήστος, μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα, τονίζοντας ότι ο Αντωνίου βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, με την πρόκρισή του για το Πεκίνο 2022 να πιστοποιεί το γεγονός ότι διάγει την πιο ώριμη φάση της αθλητικής του καριέρας. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε έναν αθλητή, σημειώνει ο κ. Παπαχρήστος.

Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Καρπενησίου, μαζί με τον Γιάννη Αντωνίου, στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, πριν λίγους μήνες. Ο 26χρονος χιονοδρόμος ήταν ο 1ος λαμπαδηδρόμος

Ο πρόεδρος του Ορειβατικού εκφράζει ευχαριστίες, για τη στήριξη στον αθλητή, στον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ευρυτανίας, Άρη Τασιό, τον δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη, και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Καρπενησίου, Δημήτρη Λερογιάννη. Εξάλλου, διαχρονικό παραμένει το ζήτημα της διαρκούς αναζήτησης οικονομικών πόρων ώστε να στηριχθεί έμπρακτα η προσπάθεια του Αντωνίου, σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου ο πρωταθλητισμός στη χιονοδρομία δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς τα κόστη (για εξοπλισμό, μετακινήσεις κ.α.) είναι ιδιαίτερα υψηλά και το σπορ όχι δημοφιλές στο ευρύ κοινό.

Πότε αγωνίζεται στο Πεκίνο

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με πέντε αθλητές και αθλήτριες στο Πεκίνο 2022. Eίναι οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους Δρόμους Αντοχής και οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου στο Αλπικό Σκι.

Η ΕΟΧΑ έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, σύμφωνα με το οποίο ο πρωταθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου αγωνίζεται την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση και την Τετάρτη 16/2 στο απλό σλάλομ. Οι αγώνες θα μεταδοθούν στην Ελλάδα μέσω του Eurosport.

Καλή επιτυχία, Γιάννη!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ