20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γιαγιά… 104 ετών εμβολιάστηκε στα Εσωχώρια Ευρυτανίας – “Οι γιατροί ξέρουν καλύτερα, γιατί να μην τους ακούσουμε;” (vid)

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ευρυτανία, όπου μέχρι χθες (28/9) είχαν χορηγηθεί συνολικά 14.227  δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού. Σε 7.521 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που έχουν πλήρη εμβολιαστική κάλυψη, ενώ 15 άτομα έχουν λάβει και την 3η -αναμνηστική- δόση στο Γ.Ν. Καρπενησίου.

Εξάλλου, με στόχο να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών, ο Δήμος Καρπενησίου ήρθε σε συνεννόηση με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και από σήμερα (και για μία εβδομάδα) η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού θα περιοδεύει στα χωριά, από τους Κορυσχάδες και τον Προυσό μέχρι τη Φουρνά και τη Δομνίστα· η έναρξη έγινε από το χωριό του Αγ. Νικολάου.

Ο Δήμος Καρπενησίου είχε πραγματοποιήσει στη διάρκεια του Αυγούστου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευρυτανίας, ενημερώσεις σε διάφορα χωριά για τα οφέλη του εμβολιασμού, ενώ διενεργήθηκαν, με τη βοήθεια του εμβολιαστικού κέντρου Καρπενησίου (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό), και κατ’ οίκον εμβολιασμοί (σε άτομα με κινητικά προβλήματα κ.α.) στα χωριά του Προυσού.

Εμβολιάστηκε διψήφιος αριθμός ηλικιωμένων, με μεγαλύτερη σε ηλικία μια γιαγιά… 104 ετών, στον οικισμό Εσωχώρια Ευρυτανίας.

Όπως δηλώνει στα «Ευρυτανικά Νέα» ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σβερώνης, που ήταν παρόντας στη διαδικασία των κατ’ οίκον εμβολιασμών, «…η ηλικιωμένη ήταν πολύ δεκτική στο να εμβολιαστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι γιατροί ξέρουν καλύτερα, γιατί να μην τους ακούσουμε, ώστε να κάνουμε κι εμείς το εμβόλιο;». «Ηταν το καλύτερο μήνυμα», τονίζει.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ / Σπίτι στα Εσωχώρια)

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ