20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Για μετά το Πάσχα σχεδιάζεται πιθανό άνοιγμα σε δημοτικά και γυμνάσια, ανέφερε η υπουργός Παιδείας

Η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων (στις αρχές Ιουνίου η πιθανή έναρξη) συνετέλεσε κομβικά στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα λύκεια από την προσεχή Δευτέρα (12/4). Όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ ανά εβδομάδα, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα διά ζώσης μαθήματα (δείτε τη διαδικασία εδώ).

Πάντως, δημοτικά και γυμνάσια δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν σύντομα. Δεν θα ανοίξουν πριν το Πάσχα οι υπόλοιπες βαθμίδες, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των λυκείων.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων», είπε η υπουργός το πρωί της Πέμπτης (8/4) στην τηλεόραση του ANT1, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως το υπ. Παιδείας δεν θα εισηγηθεί επαναλειτουργία δημοτικών και γυμνασίων πριν το Πάσχα.

«Για πριν από το Πάσχα όχι. Ξεκίνησε το άνοιγμα των λυκείων, πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Δύο εβδομάδες μένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες», είπε η κα Κεραμέως.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ