24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Για 12η χρονιά έγινε η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας στη Φουρνά. Παρουσία της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Χειροποίητες πίτες φτιαγμένες με αγνά υλικά και πολύ μεράκι, με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, είχαν την ευκαιρία να γευτούν όσοι βρέθηκαν στην πλατεία της Φουρνάς, το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022.

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου (περισσότερα από 500 άτομα παραβρέθηκαν) πραγματοποιήθηκε, για 12η χρονιά, η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας στη Φουρνά, μια γιορτή – θεσμός για τις εκδηλώσεις του Δήμου Καρπενησίου που επέστρεψε έπειτα από δυο χρόνια απουσίας.

Ο Σύλλογος Γυναικών ΔΕ Φουρνάς διοργάνωσε με άρτιο τρόπο την ετήσια Γιορτή Χωριάτικης Πίτας, στην οποία παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, και η Ευρυτάνισσα Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη.

Αρωγοί ήταν ο Σύλλογος Φουρνιωτών “Ο Λεπενιώτης”, η ΠΕ Ευρυτανίας, ο ΟΠΑΣΤΕ ΠΕ Ευρυτανίας και Δήμος Καρπενησίου. Η γιορτή περιλάμβανε, χορό, παραδοσιακά τραγούδια από ορχήστρα, τιμητικές βραβεύσεις κ.α. ενώ ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των Γιορτών Δάσους 2022.

Για μια εκδήλωση «με έντονους συμβολισμούς» μίλησε η κα Ζαχαράκη, καθώς η γιορτή επέστρεψε μετά την αναγκαστική διετή παύση λόγω του κορονοϊού, ενώ παράλληλα, καταδεικνύει την ανθεκτικότητα των ανθρώπων που παρά τα εμπόδια βρίσκουν τρόπο να ανταμώνουν. Αναφέρθηκε σε ένα «νήμα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν» και μίλησε για τη θέληση των ντόπιων να μείνουν και να αγωνιστούν στον τόπο τους για ένα καλύτερο αύριο.

ΦΩΤΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ