Για 2 ώρες το κέντρο του Καρπενησίου παραδόθηκε στα παιδιά! Όσα έγιναν στην 1η δράση του “Living Streets” (BINTEO+15 ΦΩΤΟ)

Για 2 ώρες το κέντρο του Καρπενησίου παραδόθηκε στα παιδιά! Όσα έγιναν στην 1η δράση του “Living Streets” (BINTEO+15 ΦΩΤΟ)

Ο Δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με το δίκτυο πόλεων “Βιώσιμη Πόλη”, διοργανώνει το πρόγραμμα “Living Streets”, που έγινε για πρώτη φορά χθες και θα επαναληφθεί τις επόμενες 4 Τρίτες.

Από τις 16 Ιουλίου 2024, στις 18:00 το απόγευμα, και για πέντε συνεχόμενες Τρίτες, ο Δήμος Καρπενησίου πεζοδρομεί δυο κεντρικούς δρόμους (Ζηνοπούλου και Κοσμά Αιτωλού) της πόλης και διοργανώνει δραστηριότητες με σύνθημα «Κάνε την πόλη… δική σου».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 16 Ιουλίου, και περιλάμβαναν μουσική, επιτραπέζια παιχνίδια, δραστηριότητες, εικαστικά εργαστήρια, κεράσματα κ.α.. Παιδιά όλων των ηλικιών, από νήπια έως έφηβοι, συμμετείχαν στις δράσεις στο κέντρο του Καρπενησίου και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Αντίστοιχες δράσεις θα γίνουν στις  23 και 30 Ιουλίου, στις 6 και 3 Αυγούστου 2024 (ώρα έναρξης: 18:00).

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, η προώθηση των ήπιων μορφών μετακίνησης και η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στην ανταλλαγή ιδεών και την ανάπτυξη κοινωνικών δραστηριοτήτων. Το έργο «LIVING STREETS – Πιλοτική μετατροπή δρόμων σε χώρους συνάθροισης πολιτών», χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2023» (Άξονας Προτεραιότητας 4 «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες»).

Δηλώσεις δημάρχου

Με αφορμή την έναρξη της σειράς εκδηλώσεων του προγράμματος “Living Streets”, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα (σ.σ. 16/7) στο πλαίσιο των Γιορτών του Δάσους, προχωρήσαμε σε αυτήν την πολύ ωραία εκδήλωση για τα παιδιά, η οποία θα γίνει πέντε Τρίτες. Είναι στο πλαίσιο των “living streets”, μέσα από το Πράσινο Ταμείο, όπου ζωντανεύουν οι πόλεις μας, γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και παιχνίδια για παιδιά, ευαισθητοποιούνται οι νέοι και οι μεγάλοι, προφανώς, της πόλης, για να κινούμαστε με τα πόδια· πεζοδρομούμε, έτσι, δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης, Κοσμά Αιτωλού και Ζηνοπούλου. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό (…)».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ