29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γιοβάνοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη ποιοτικής ενίσχυσης μεσοεπιθετικά κι ανασταλτικά»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ του Παναθηναϊκού με ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι θα ανεβάσουν επίπεδο το “τριφύλλι”.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στους Έλληνες απεσταλμένους που καλύπτουν την προετοιμασία των «πράσινων» στο Χορστ της Ολλανδίας, “φωτογραφίζοντας” επί της ουσίας ενίσχυση με την απόκτηση κι ενός δημιουργικού χαφ (που θα καλύπτει το «8» και το «10»), αλλά και εξτρέμ.

«Είναι και θέμα μεταγραφικής ενίσχυσης. Συνεχίζουμε να κάνουμε προσπάθειες και σίγουρα έχουμε ανάγκη την ποιοτική ενίσχυση, όσον αφορά μεσοεπιθετικά και ανασταλτικά» τόνισε ο 59χρονος τεχνικός σε ερώτηση για το αν το πρόβλημα που δείχνει ο Παναθηναϊκός στο δημιουργικό σκέλος, είναι (και) θέμα ενίσχυσης και πρόσθεσε για την εικόνα του «τριφυλλιού» σε αυτά τα δύο πρώτα φιλικά με την Αλ Τααβόν και την Αλκμάαρ:

«Ήταν παρόμοια τα φιλικά. Παίζαμε με δύο ομάδες σε πιο υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Το ολλανδικό πρωτάθλημα ξεκινά σε δύο εβδομάδες, εμείς είμαστε στην μέση της προετοιμασίας. Ήταν τα πρώτα φιλικά. Οι άλλες ομάδες ήταν σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου, από την προσπάθεια τους, περιμένω όμως και είμαι σίγουρος πως στην συνέχεια θα είμαστε πολύ καλύτεροι. Ακόμη και τώρα ακολουθούμε τον ρυθμό του αντιπάλου και δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας».

Όσο για το αν αντανακλά τη φιλοσοφία του, το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν πιέζει και περιμένει τον αντίπαλο στα μεγαλύτερα διαστήματα των παιχνιδιών, ο Γιοβάνοβιτς ήταν απόλυτος:

«Όχι, δεν αντανακλά την φιλοσοφία μου. Κάποια πράγματα που θέλουμε να κάνουμε θέλουν χρόνο. Υπάρχει και ο αντίπαλος. Κάποια πράγματα φαίνονται στην προπόνηση πιο εύκολα, αλλά στο παιχνίδι θέλουμε χρόνο. Υπάρχουν και πράγματα που δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε. Θέλουμε χρόνο. Δεν είναι εύκολο ούτε για εμένα ούτε για τους παίκτες που έχουν νέο προπονητή, να αφομοιώσουν νέα πράγματα. Η δουλειά στο ποδόσφαιρο δεν σταματά ποτέ, αναλύεις τα λάθη σου, τα διορθώνεις. Δεν σταματά ποτέ αυτό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο…».

 

To άρθρο Γιοβάνοβιτς: «Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη ποιοτικής ενίσχυσης μεσοεπιθετικά κι ανασταλτικά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ