30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γιορτάζει ο Προφήτης Ηλίας Καρπενησίου. Διήμερο εκδηλώσεων και παραδοσιακά πανηγύρια με Γιώργο Βελισσάρη, Γωγώ Τσαμπά, Νίκο Βλαχοδήμο

Με κάθε επισημότητα θα τιμηθεί η μνήμη του Προφήτη Ηλία σε όλη την Ευρυτανία. Επίκεντρο της μεγάλης γιορτής θα είναι -και φέτος- η ομώνυμη συνοικία στα ανατολικά του Καρπενησίου, όπου δεσπόζει ο περικαλλής Ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία, με εφημέριο τον π. Ιωάννη Λιάπη, ενώ δεκάδες είναι τα χωριά και οι οικισμοί ανά τον νομό που έχουν ξωκλήσια του Αη-Λιά.

Στο Καρπενήσι η θρησκευτική γιορτή θα ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη 19/7 με τον πανηγυρικό εσπερινό, για να ακολουθήσει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας πέριξ του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού στον Προφήτη Ηλία. Σε πανηγυρικό κλίμα θα γιορταστεί ο Προφήτης και την επομένη, αγιώνυμη ημέρα, 20 Ιουλίου, με το εκκλησιαστικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Έθιμο ετών αποτελεί και η διοργάνωση πανηγυριών με παραδοσιακή ορχήστρα, με αφορμή την εορτή του Προφήτη Ηλία στο Καρπενήσι. Το πανηγύρι διεξάγεται στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Προφήτη Ηλία, εκεί δηλαδή που γίνεται κάθε χρόνο. Φέτος, γνωστά ονόματα του δημοτικού τραγουδιού, όπως ο Γιώργος Βελισσάρης (απόψε 19/7), η Γωγώ Τσαμπά και ο Νίκος Βλαχοδήμος (αύριο 20/7), θα εμφανιστούν ζωντανά και θα ανεβάσουν το κέφι.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ