4 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Γιορτές Δάσους 2022/ “Ο κατά φαντασίαν ασθενής” έρχεται στο Καρπενήσι την Κυριακή (21/8), από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης

Η αυλαία των “Γιορτών Δάσους 2022” πέφτει το βράδυ της Κυριακής, 21 Αυγούστου, από το Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης όπου θα ανέβει η παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης.

Διαβάζουμε σχετικά για το έργο:“Ενας αγέραστος Ασθενής 350 ετών! Μία από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, μια αξεπέραστη δημιουργία χαράς, με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές παρουσιάζεται σε πρωτότυπη διασκευή. Ο Αργκάν είναι κατά φαντασίαν άρρωστος. Πιστεύει ότι πάσχει από αναρίθμητες ασθένειες και θέλει συνεχώς να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του γιατροί και να τον εξετάζουν. Έτσι γίνεται θύμα επιτήδειων που τον εκμεταλλεύονται. Η γυναίκα του τον απατά με έναν γιατρό, απατεώνες γιατροί απομυζούν τα χρήματά του και όταν αποφασίζει να παντρέψει τη μεγάλη του κόρη με γιατρό της επιλογής του, εκείνη, που εν τω μεταξύ αγαπάει άλλον, αναγκάζεται να παρουσιάσει τον αγαπημένο της ως διάσημο γιατρό, προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τον πατέρα της. Η αποθέωση της επιστημονικής αυθεντίας συγκρούεται με τις ανθρώπινες ανάγκες και η επιστήμη επανατοποθετείται εκεί που της πρέπει: αρωγός και μοναδικό επίτευγμα των ανθρώπων, μακριά από δογματισμούς που την αδικούν και τη διαστρεβλώνουν“.

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης

Πρωταγωνιστές: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Αγοραστή Αρβανίτη, Νάστια Βραχάτη, Στεφανία Καλομοίρη, Νικολέτα Βλαβιανού, Δημήτρης Καλαντζής, Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Ορφανός, Αλέξανδρος Ζουριδάκης.

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ