29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γιορτή Κάστανου 2022 / Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων στην Αγία Τριάδα

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η Γιορτή Κάστανου είναι μια καλή ευκαιρία για ντόπιους και επισκέπτες να βρεθούν στο όμορφο χωριό της Αγίας Τριάδας, στους πρόποδες του ανατολικού Βελουχιού, και να γευτούν καλοψημένα κάστανα αλλά και νόστιμες τοπικές γεύσεις. Με αφορμή το κάστανο, που θα έχει την τιμητική του, στην πλατεία του χωριού θα στηθεί από το πρωί της Κυριακής, 16 Οκτωβρίου 2022, ένα μεγάλο πανηγύρι με μουσική, χορό και άφθονο κέφι.

«Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, σας προσκαλούμε στη Γιορτή Κάστανου της Αγίας Τριάδας. Επισκεφθείτε το όμορφο και παραδοσιακό χωριό μας, για να γνωρίσετε το εξαιρετικό του προϊόν, να το απολαύσετε σε αλμυρές αλλά και γλυκές συνταγές διαπιστώνοντας την εξαιρετική γεύση και ποιότητά του. Από τις 11:00 και μετά, απολαυστικά εδέσματα, ζωντανή μουσική και χορός θα σας δώσουν τη δυνατότητα να περάσετε όμορφα και να διασκεδάσετε (…).Ο Σύλλογός μας, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει στη Γιορτή Κάστανου που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Καρπενησίου, συμβάλλοντας με το καλύτερο δυνατό τρόπο στην προβολή του χωριού μας και των τοπικών προϊόντων του. Σας περιμένουμε όλους!», αναφέρει στο κάλεσμά του ο τοπικός σύλλογος.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Ευρυτανικά ΝΕΑ και το www.evrytanika.gr

Ομιλίες το Σάββατο

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα προηγηθεί ημερίδα αφιερωμένη στην καστανιά με θέμα την βιολογική καταπολέμηση εντόμων και ασθενειών, στην αίθουσα του Καραπιπέρειου Λαογραφικού Μουσείου, όπου συστεγάζεται εδώ και λίγα χρόνια και το Μουσείο Κων/νου και Αλέξανδρου Τσάτσου.
Διοργανωτές της ημερίδας (με θέμα: «Καστανιά – βιολογική καταπολέμηση εντόμων και ασθενειών και η προοπτική της») είναι ο Δήμος Καρπενησίου και η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ενώ στο πάνελ των ομιλητών θα καθίσουν άνθρωποι με εμπειρία και εξειδίκευση γύρω από το θέμα. Συνδράμουν η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, ο ΟΠΑΣΤΕ και ο Σύλλογος Αγιατραδιτών.

Εισηγητές είναι η κα Βασιλική Λάππα-Κελέση, Δασοπόνος, υποψήφια διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα αναπτύξει το θέμα «Αγροδασοπονία στην Ευρυτανία και παραγωγή καστάνου», ενώ κατόπιν τον λόγο θα πάρει ο Δρ. Γεώργιος Φωτιάδης, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Δασολογίας Καρπενησίου, που θα μιλήσει για την ασθένεια του έλκους της καστανιάς. Εν συνεχεία, ο Δρ. Ζακυνθινός Γεώργιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα αναπτύξει το θέμα «Παραγωγή-Τεχνολογία και διατροφική αξία του καστάνου», ενώ η ημερίδα θα κλείσει με τον Θωμά Βαφείδη, Γεωπόνο, εκπρόσωπο της εταιρείας Anthesis ΕΠΕ, και την εισήγηση «Φυτοπροστασία της καστανιάς». Στην ημερίδα θα συμμετέχουν φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας Καρπενησίου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν τοπικά εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου Αγιατραδιτών Ευρυτανίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ