29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γκάγκα: Τα πάντα επανεξετάζονται – Σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία (vid)

Γκάγκα: Τα πάντα επανεξετάζονται – Σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία (vid)

Συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας με τις μεταλλάξεις και τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται τις τελευταίες ώρες στη χώρα. Οι ειδικοί μέχρι και την τελευταία στιγμή επανεξετάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και σήμερα, Πέμπτη (28/1), αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων.  

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (28/1) στον ΣΚΑΪ, η συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του ΓΝΘΑ «Η Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα σημείωσε ότι «Τα πάντα επανεξετάζονται με τα δεδομένα, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία».

Click4more: Γώγος: Έχει παρθεί η απόφαση για τα σχολεία – Χειροτερεύει η κατάσταση στην Αττική, έρχονται νέα μέτρα

Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα σχολεία, χωρίς να κλείσει το εμπόριο. «Μπορούμε να έχουμε και τα δύο αν τηρούμε τα μέτρα. Τα κρούσματα στην Αττική ήταν αρκετά. Αν συνεχίσουν να αυξάνονται θα επανεξετάσουμε όλα τα μέτρα», ανέφερε. 

Η συντονίστρια Διευθύντρια της Πνευμονολογικής του «Σωτηρία» εκτίμησε επίσης ότι η κινητικότητα και το πόσο απροστάτευτοι μένουμε ευθύνονται για τα κρούσματα και όχι το λιανεμπόριο ή τα σχολεία.

Όσον αφορά το θέμα των εμβολίων και τα προβλήματα με τις παραλαβές των δόσεων, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως «όσες δόσεις εμβολίου και να λάβουμε πάλι θα πρέπει να προσέχουμε, γιατί ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί πολύς κόσμος».

Click4more: Η πορεία της πανδημίας φοβίζει τους επιστήμονες: Έως 50.000 τα ενεργά κρούσματα – Προτείνουν περιορισμό μετακινήσεων

Ερωτηθείς για τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού, τόνισε ότι «το εμβόλιο δεν επηρεάζεται από τις μεταλλάξεις. Όλες οι μεταλλάξεις ανταποκρίνονται στο εμβόλιο. Υπάρχει συνεχής επιδημιολογική επιτήρηση». Επίσης, ανέφερε ότι ελέγχονται τα ενεργά κρούσματα για το ποια ανήκουν στη μετάλλαξη, ενώ τα συμπτώματα της μετάλλαξης δεν διαφέρουν.

Τέλος, η συντονίστρια Διευθύντρια της Πνευμονολογικής του «Σωτηρία» επεσήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν και οι ειδικές ομάδες εργαζομένων.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

To άρθρο Γκάγκα: Τα πάντα επανεξετάζονται – Σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία (vid) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ