26 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γνώρισαν την αγραφιώτικη φιλοξενία. Στο Κερασοχώρι εκπαιδευτικοί από τη Λιθουανία, την Τουρκία και την Ιταλία, για το Erasmus+ (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ “Green me, Green footprints”, το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου υποδέχθηκε καθηγητές ξένων χωρών στα τέλη Μαΐου

από την έντυπη έκδοση

Με ιδιαίτερη χαρά, το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου φιλοξένησε εκπροσώπους-καθηγητές από τη Λιθουανία, την Τουρκία και την Ιταλία, το διάστημα από 27 έως 31/5/2024, στο πλαίσιο της 2ης κινητικότητας του προγράμματος “Green me, Green footprints”.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+ προωθούν τη διαπολιτισμική ανταλλαγή εμπειριών, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά, να επικοινωνούν και να επιλύουν προβλήματα από κοινού, να ενισχύουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να χαρίζουν πολύτιμες εμπειρίες ζωής.

Με ποικίλες δράσεις

Εξαιρετικός οικοδεσπότης αποδείχθηκε το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου, που είχε ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς των ξένων χωρών να έλθουν σε επαφή με τον τόπο και τους ανθρώπους τους, μέσα από δραστηριότητες που είχαν στο επίκεντρο το περιβάλλον και την αειφορία.

Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν, την κατασκευή και παρουσίαση τεσσάρων υδροηλεκτρικών τουρμπινών από τον κ. Αθανάσιο Θανασιά (μηχανολόγο μηχανικό) και κα Ηλιάνα Ζιώγα (μουσειολόγο), επιμελητές του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Υδροενεργειακή Περιβαλλοντική Μηχανική και Ιστορία των Ρευστών», το οποίο υλοποιήθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Άρη Τασιού, καθώς, επίσης, και πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες στο Κερασοχώρι.

Ακόμα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Τμήμα Δασολογίας του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών και οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία από την κα Κική Λάππα, Forester, MSc Ecology and Environmental Management, με θέμα: «Το φράγμα στη Λίμνη Κρεμαστών: Κοινωνικές και πολιτιστικές αλλαγές στην περιοχή μετά από 65 χρόνια κατασκευής του».

Υλοποιήθηκαν, επίσης, πεζοπορικές διαδρομές και οι επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με την όμορφη και ανέγγιχτη από ανθρώπινη παρέμβαση ευρυτανική φύση, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επίσκεψη στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας και η παρουσίαση της ιστορίας της Ευρυτανίας με χρήση των VR ψηφιακών εφαρμογών.

Σε ανακοίνωσή του, το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου εκφράζει ευχαριστίες προς την ΠΕ Ευρυτανίας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τασιό, τον Δήμο Αγράφων, τον Γ.Γ. κ. Παπαθανάση και τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μάκκα και Αθανασίου, την κα Ζιώγα και τον κ. Θανασιά, τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φιλολόγων Β/θμιας Ευρυτανίας κ. Γ. Σωτηρόπουλο, τους καθηγητές, τους γονείς και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, για την υποστήριξη και πολύ σημαντική συνεισφορά τους στην υλοποίηση των δράσεων του Erasmus+.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ