2 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γνώρισαν την Ευρυτανία σε δύο τροχούς… Με τη συμμετοχή 50 ποδηλατών η διαδρομή 200χλμ του “πράσινου brevet” (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ποδηλατικό brevet πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10/6 με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Οι ποδηλάτες και ποδηλάτισσες κάλυψαν απόσταση 200 χιλιομέτρων εξ ολοκλήρου στην Ευρυτανία

από την έντυπη έκδοση

Ο ποδηλατικός τουρισμός έχει μέλλον στην Ευρυτανία, επιβεβαίωσε η αθλητική δράση με τίτλο “Ευρυτανία, το πράσινο Brevet”, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023. Δεκάδες ποδηλάτες/τισσες απ’ όλη την Ελλάδα κάλυψαν απόσταση 200 χιλιομέτρων εξ ολοκλήρου στην Ευρυτανία, περνώντας τη Μέγδοβα και φθάνοντας ως τη Δάφνη Αγράφων, για να επιστρέψουν στο Καρπενήσι -αργά το απόγευμα- από την πίσω μεριά του Βελουχιού (Βράχα, Δομιανοί, Φουρνά κ.α.). Τα brevet αφορούν ποδηλασία μεγάλων αποστάσεων μη ανταγωνιστική, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό.

Οι Greek Randonneurs μαζί με τον Σύλλογο “Τσεκλίστα” (Σκοπιά Ευρυτανίας), την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, τους Δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, συνεργάστηκαν και διοργάνωσαν με επιτυχία το πρώτο 100% ευρυτανικό brevet, με στόχο και φιλοδοξία να καθιερωθεί και να εξελιχθεί σε ετήσιο ραντεβού της ποδηλασίας. Στη διαδρομή των 200χλμ, πήραν εκκίνηση, στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (10/6), συνολικά 49 αναβάτες, ενώ υπήρξε και μικρότερη διαδρομή 60χλμ (Καρπενήσι-Κρίκελλο-Καρπενήσι), όπου συμμετείχε και ο Καρπενησιώτης πρωταθλητής χιονοδρομίας, Γιάννης Αντωνίου.

Στήθηκαν σταθμοί υποστήριξης των αθλητών/τριών στο Καρπενήσι, στη Δάφνη Αγράφων, στους Δομιανούς και στη Φουρνά, γι’ αυτό ήταν πολύτιμη η συνδρομή, μεταξύ άλλων, του Συλλόγου Δομιανιτών «Η Κοίμησις της Θεοτόκου», του Συλλόγου Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς, τοπικών επιχειρήσεων κ.α.

Με στόχο να καθιερωθεί

«Καλωσορίσαμε στην Ευρυτανία δεκάδες ποδηλάτες και μαζί τους τον ποδηλατικό τουρισμό», σημείωσε, μιλώντας στην εφημερίδα, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός. «Αυτό είναι μόνο η αρχή· επενδύουμε στον ποδηλατικό μας τουρισμό και το επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε ενέργειες και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο αντιπ/αρχης, που έδωσε το παρών στην εκκίνηση του “πράσινου brevet”.

Παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας της ποδηλατικής διαδρομής, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, στέλνοντας αισιόδοξο μήνυμα προς τον στόχο καθιέρωσης της διοργάνωσης, τόνισε με τη σειρά του ο Γιάννης Λιάτσος, ιθύνων νους του ευρυτανικού brevet. Ο Ορέστης Καπετανόπουλος (Greek Randonneurs) αναφέρθηκε στο γεγονός πως για την ποδηλατική διαδρομή ταξίδεψαν άνθρωποι από μακριά (Έδεσσα, Σέρρες, Αθήνα, Λάρισα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο κ.α.), δείγμα της διάθεσης όλων να γνωρίσουν την Ευρυτανία σε δύο τροχούς.



ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ