18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γοργοπόδαροι Ευρυτάνες στην Ύδρα, θέσεις στο βάθρο για Σταμούλη, Ελευθερίου και Κολόκα (ΦΩΤΟ)

Στο όμορφο νησί της Ύδρας, μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, το Hydra’s Trail Event επέστρεψε και υποδέχθηκε εκατοντάδες αθλητές-τριες του ορεινού τρεξίματος απ’ όλη την Ελλάδα. Και εκεί, η ευρυτανική παρουσία ήταν δυναμική και άκρως επιτυχημένη.

Στον απαιτητικό Ορεινό Μαραθώνιο των 38,5 χιλιομέτρων (θετική υψομετρική 2.000μ.) έτρεξαν 90 δρομείς, εκ των οποίων κατάφεραν να τερματίσουν οι 79. Σε μία εντυπωσιακή διαδρομή με θέα τη θάλασσα, ο Δημήτρης Ελευθερίου (Dynafit) έτρεξε σε 3:51:57 και κέρδισε την 3η θέση, ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών.

Στις γυναίκες, η Ζωή Σταμούλη (Dynafit) βρέθηκε επίσης στην 3η θέση, καλύπτοντας την απόσταση σε 4:58:24.

Στην Ύδρα διακρίθηκε και η Φωτεινή Κολόκα (Salomon), που μαζί με τη Μ. Μαλάι επικράτησαν σε αγώνα σκυταλοδρομίας (5+5χλμ)· η Μεγαλοχωρίτισσα είχε εγκαταλείψει στον μαραθώνιο. Επίσης, στον αγώνα των 18χλμ, η Κρικελλιώτισα Κων/να Φούντα κατετάγη στην 9η θέση.

Τέλος, στις 3 Απριλίου, σε αγώνα που έγινε στα μονοπάτια του Ποικίλου Όρους στην Πετρούπολη Αττικής (Poikilo Rocky Mountain 2022), ο Ανδρέας Σιταράς (ΕΟΣ Καρπενησίου) έτρεξε στα 22χλμ και τερμάτισε στην 51η θέση, σε σύνολο 200 αθλητών-τριών.

Κολόκα και Ελευθερίου στην εκκίνηση
Φούντα, Ελευθερίου, Σταμούλη, Ramadan
Ο Σιταράς (αριστερά)
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ