28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γουινέα: Σύγκρουση λεωφορείου που μετέφερε μαθητές και φοιτητές με φορτηγό – Τουλάχιστον 21 νεκροί

Τουλάχιστον είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα (6/11) στη δυτική Γουινέα κατά τη σύγκρουση ενός λεωφορείου, που μετέφερε κυρίως μαθητές και φοιτητές, και ενός φορτηγού, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας τοπικός αιρετός και η χωροφυλακή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Χαμνταλαγιέ, κοντά στην Κίντια, μια πόλη 130 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας Κονακρί από την οποία είχε αναχωρήσει το λεωφορείο με προορισμό την Φαρανά (νοτιοδυτικά), μια τοποθεσία όπου υπάρχουν πολλά σχολεία και πανεπιστήμια, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τοπικός αιρετός αξιωματούχος, Καμπινέτ Κακέ.

Επί του παρόντος υπάρχουν 21 νεκροί, μεταξύ των οποίων πέντε γυναίκες, και αρκετοί τραυματίες. Οι μαθητές και οι φοιτητές είναι κυρίως τα θύματα του τροχαίου”, είπε ο Κακέ.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε ένας αξιωματούχος της χωροφυλακής, ο υπολοχαγός Φαουλί Σούχαχ, ο οποίος έκανε λόγο για “μη αναγνωρίσιμα πτώματα“.

Ένας κάτοικος της Χαμνταλαγιέ, ο Μοχάμεντ Καμαρά, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο από το Κονακρί, μίλησε για “βαρύ απολογισμό με 24 νεκρούς”.

Το λεωφορείο συγκρούστηκε με το φορτηγό όταν προσπάθησε να προσπεράσει ένα άλλο λεωφορείο, είπε ο Κακέ. Το φορτίο του φορτηγού δεν διευκρινίστηκε.

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Γουινέα σε τροχαίο με μικρό λεωφορείο τη νύχτα.

Θανατηφόρα τροχαία συμβαίνουν συχνά στη Γουινέα και οφείλονται συνήθως στην κακή κατάσταση των δρόμων και των οχημάτων, όπως και στην απροσεξία των οδηγών.

Στις αρχές Ιουνίου, τουλάχιστον 30 ήταν οι νεκροί στη χώρα από τροχαία δυστυχήματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ