20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γράφει ιστορία ο Θωμάς Νταβαρίνος, ανέβηκε στην κορυφή του Νταουλαγκίρι στο Νεπάλ, στα 8.167 μέτρα – Η τελευταία ενημέρωση

Μια από τις μεγαλύτερες ορειβατικές προκλήσεις είναι κοντά στο να φέρει εις πέρας ο Θωμάς Νταβαρίνος, πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων, που σήμερα, Τετάρτη 17/5/2023, πάτησε στην κορυφή των 8.167 μέτρων του όρους Νταουλαγκίρι, στο Νεπάλ.

Πρόκειται για το 7ο ψηλότερο βουνό στον κόσμου, εκεί όπου τρεις Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 25 χρόνια, με πιο πρόσφατο τον θάνατο του Αντώνη Συκάρη, ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου. Η αποστολή είναι αφιερωμένη σε αυτόν τον σπουδαίο ορειβάτη, που δεν παράτησε ποτέ τα όνειρά του.

Ο Θωμάς Νταβαρίνος αναχώρησε από την Ελλάδα στις 2 Απριλίου και μετά από 1,5 μήνα εγκλιματισμού στο μεγάλο υψόμετρο (απαραίτητο στάδιο για το ανέβασμα ψηλότερα), η διεθνής αποστολή βρήκε το πολυπόθητο «παράθυρο» με καλό καιρό και επιχείρησε την ανάβαση ως τα 8.167 μέτρα. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, συνολικά 7 ορειβάτες της συγκεκριμένης αποστολής, που έχει αναλάβει η εταιρεία Seven Summit Treks, έχουν πατήσει στην κορυφή του Νταουλαγκίρι: Chhepal Sherpa, Shehroze Kashif, Vibeke Andrea Sefland, Jangbu Sherpa, Jitendra Ramdas Gaware, Thomas Ntavarino,  Angeli Sherpa.

Αναμένεται νεότερη ενημέρωση για την κάθοδο των ορειβατών από την κορυφή.

“Ο Θωμάς μας ανέβηκε!!! Έκανε ένα ακόμα όνειρο του πραγματικότητα… Του ευχόμαστε καλή επιστροφή… Θα επανέλθουμε για ενημέρωση”, αναφέρει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ