27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Γυναίκες μαζί δυνατές, κοινωνίες δυνατές”. Mε μεγάλη συμμετοχή η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων, πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024, στο Καρπενήσι

από την έντυπη έκδοση

Μια πολύ καλή ευκαιρία για να συναντηθούν, να ανταλλάξουν ευχές για το νέο έτος και να συζητήσουν για δράσεις και πρωτοβουλίες του σωματείου, αποτέλεσε η εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας, που έγινε το περασμένο Σάββατο (3/2), στην καφετέρια Cinema, στο Καρπενήσι. Την πίτα ευλόγησε ο π. Ευάγγελος Πλατής.

Η Πρόεδρος, Λίτσα Πετροπούλου, υποδέχθηκε μέλη, φίλες και φίλους του συλλόγου και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και καλοτυχία. «Γυναίκες μαζί δυνατές, κοινωνίες δυνατές», ήταν το σύνθημα της βραδιάς, με την πρόεδρο να μιλά για «μεγαλεπήβολα σχέδια» στο εγγύς μέλλον, όπως η δημιουργία πολυκέντρου γυναικών στο Καρπενήσι, η λειτουργία εργαστηρίου παραδοσιακού αργαλειού κ.α. Ζήτησε δε τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση των στόχων του σωματείου, που «μετρά» δεκαετίες ενεργής παρουσίας στο κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου.

Στον χαιρετισμό της, η Βουλευτής Ευρυτανίας, Τζίνα Οικονόμου, χαρακτήρισε τη γυναίκα «κύτταρο της κοινωνίας» με πολυποίκιλη και διαχρονική προσφορά σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. «Τιμούμε τη γυναίκα, τιμούμε την Ευρυτάνισσα, τιμούμε έναν σύλλογο με πολυσχιδή δραστηριότητα», ανέφερε και συνεχάρη την πρόεδρο και το Δ.Σ. του σωματείου, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή της στις δράσεις και πρωτοβουλίες των γυναικών.

Στην πλούσια ιστορία και προσφορά του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας αναφέρθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής & Δασικής Πολιτικής, Κατερίνα Καλαντζή, τονίζοντας ότι ο ρόλος της γυναίκας διαρκώς ενδυναμώνεται και στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών αποτελούν καθημερινότητα και πρότεινε την ανάληψη δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από το μείζον πρόβλημα, εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξη και αρωγή της Π.Ε. Ευρυτανίας

Τον Δήμο Καρπενησίου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Βιβή Κόγια, η οποία στο σύντομο μήνυμά της, προέτρεψε «να συνεχίσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτερες», ενώ τόνισε πως παρότι έχουν γίνει βήματα προόδου, «η ισότητα είναι ακόμα μακριά, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι με την αγορά της ετήσιας κάρτας μελών του Συλλόγου Γυναικών, οι κάτοχοι εξασφαλίζουν έκπτωση 10% στις αγορές τους σε επιλεγμένα τοπικά καταστήματα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ