18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γώγος: Πρέπει να γίνει και τρίτη δόση εμβολίου – Αυτές είναι οι τρεις ομάδες που θα το κάνουν πρώτες

Αυτό που συζητείται εδώ και καιρό μεταξύ των επιστημόνων αλλά και των πολιτών, ότι δηλαδή μπορεί να χρειαστεί μια τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, είπε πλέον ξεκάθαρα στον τηλεοπτικό αέρα, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ μάλιστα, έγινε και συγκεκριμένος, ως προς τις κατηγορίες των ανθρώπων που θα πρέπει να προηγηθούν, σε μια τρίτη δόση εμβολίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι τρεις κατηγορίες είναι οι ευπαθείς ομάδες, οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΙΝΤΙΜΕ

«Πρέπει να γίνει τρίτη δόση. Φαίνεται σιγά σιγά ότι άνθρωποι, ας πούμε οι μεταμοσχευμένοι, ανοσοκατεσταλμένοι, ηλικιωμένοι, έχουν σιγά σιγά φθίνουσα ανοσία. Σε αυτές τις περιπτώσεις για να επανέλθει σε ένα αποτελεσματικό επίπεδο, χρειάζεται μία επαναληπτική δόση. Όπως επίσης, όταν περάσει ένα διάστημα 6, 9 μηνών. Ας πούμε οι υγειονομικοί το έχουν καλύψει αυτό το διάστημα. Αυτά θα συζητηθούν μέσα στον Αύγουστο στην επιτροπή. Και ηλικιωμένοι. Αυτές οι τρεις ομάδες θα προηγηθούν στη διαδικασία».

Click4More: Κορονοϊός: «Έτοιμοι επιχειρησιακά για την τρίτη δόση εμβολίου» – Αποκαλυπτικός ο Θεμιστοκλέους

Όσο για το αν θα ακολουθήσει και ο υπόλοιπος πληθυσμός στον εμβολιασμό με μια τρίτη δόση, ο κύριος Γώγος, απάντησε ότι με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων «φαίνεται ότι σιγά σιγά θα οδηγηθούμε προς τα εκεί»…

Μπορεί να εμφανιστούν πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις

Ο καθηγητής, αναφέρθηκε και στο φλέγον θέμα των μεταλλάξεων, χτυπώντας «καμπανάκι» ότι μπορεί να παρουσιαστεί ανά πάσα στιγμή, μία πολύ χειρότερη μετάλλαξη από αυτή της Δέλτα.

Click4More: Δημοσθένης Σαρηγιάννης: 5000 κρούσματα μέχρι το τέλος Αυγούστου

«Δυστυχώς, υπάρχουν πιθανότητες, για μεταλλάξεις που… μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή νόσο. Υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν τέτοιες μεταλλάξεις, όπως υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν και μεταλλάξεις με αντοχή στα εμβόλια ή στα αντιικά φάρμακα» είπε.

Κατά τον ίδιο βέβαια, υπάρχει και το καλό σενάριο να επικρατήσουν οι μεταλλάξεις με χαμηλή παθογονικότητα και έτσι, να μετατραπεί η πανδημία σε μια ενδημική νόσο.

Όλα αυτά, την ώρα που τα νέα κρούσματα χτυπάνει «κόκκινο» καθώς αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν στη χώρα μας 2.156 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Μάλιστα, οι περιοχές στις οποίες καταγράφηκε διψήφιος αριθμός κρουσμάτων είναι… 40 με την ανησυχία των ειδικών να είναι πλέον έκδηλη (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

To άρθρο Γώγος: Πρέπει να γίνει και τρίτη δόση εμβολίου – Αυτές είναι οι τρεις ομάδες που θα το κάνουν πρώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ