25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γ. Κορεντσίδης: Έργα 45 εκατομμυρίων ξεκινούν στην Καστοριά

Στον απολογισμό πεπραγμένων, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του, προχώρησε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης.

O κ. Κορεντσίδης παραχώρησε συνέντευξη τύπου, παρουσιάζοντας το έργο της Δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, που επικεντρώθηκε στον εξορθολογισμό της λειτουργίας του Δήμου και την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων που επί χρόνια δημιουργούσαν δυσλειτουργίες. Έκανε λόγο για  αποπληρωμή χρεών σε εργαζόμενους δημοτικών δομών που ήταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες και σε προμηθευτές, αλλά και για την εξόφληση οφειλών ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ προς τη ΔΙΑΔΥΜΑ.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς αναφέρθηκε  στον προγραμματισμό των επόμενων ετών, σε μελέτες και προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν κατατεθεί σε όλα τα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα, κάποια εκ των οποίων έχουν ήδη δημοπρατηθεί, ενώ άλλα θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στα έργα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και δημοτικών κτιρίων, η κατασκευή κυκλοφοριακών κόμβων στη λεωφόρο Κύκνων και η ανάπλαση του παραλίμνιου κοινόχρηστου χώρου τμήματος Νότιας Παραλίας, η συντήρηση αποκατάσταση του Λιμναίου Οικισμού Δισπηλιού, η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων, αλλά και η μελέτη και η κατασκευή Πνευματικού Κέντρου στην Καστοριά.
«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή στη χώρα μας και μέσα σε 24 μήνες, με σκληρή δουλειά από πλευράς των υπηρεσιών και των υπαλλήλων, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά, έχουμε καταφέρει να ωριμάσουμε και να είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε 41 έργα που – μαζί με άλλες δράσεις στις οποίες έχουμε ενταχθεί, όπως τα smart cities και τα «πράσινα σημεία» – σε προϋπολογισμό υπερβαίνουν τα 45 εκατομμύρια ευρώ», τόνισε ο κ. Κορεντσίδης και πρόσθεσε: «Πριν δύο χρόνια ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα και είμαι σίγουρος ότι θα τον κερδίσουμε. Στο τέλος της τετραετίας και αφού ξεκινήσουν όλα αυτά τα έργα, ο κόσμος θα δει μία άλλη Καστοριά, έναν άλλο Δήμο. Με νοικοκυροσύνη, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα. Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε».

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ