19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γ.Ν. Καρπενησίου / Υγειονομικοί & πολίτες διαμαρτυρήθηκαν κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Σε διαμαρτυρία κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς προχώρησαν εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στις αναστολές εργασίας που τέθηκαν ήδη σε ισχύ. Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης (8/9), συμμετείχαν και απλοί πολίτες, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες της εστίασης, ιερείς κ.α.

«Αντιδρούμε στην υποχρεωτικότητα και θέλουμε να διαφυλάξουμε την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας και ολόκληρης της κοινωνίας», σημείωσαν οι συγκεντρωμένοι, που κρατούσαν πανό και πλακάτ με μηνύματα όπως:

«ΟΧΙ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό – ΟΧΙ στον διχασμό»

«ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας – Άμεση άρση των αναστολών»

«Στους υγειονομικούς αξίζουν συγχαρητήρια και όχι τιμωρίες»

«Οι ατομικές ελευθερίες δεν διαπραγματεύονται»

Όπως γράφουν σήμερα, στην έντυπη έκδοσή τους, τα «Ευρυτανικά Νέα», το Νοσοκομείο Καρπενησίου έχει υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια εργαζομένων λόγω της εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις δομές Υγείας και Πρόνοιας. Τις προηγούμενες ημέρες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 26 εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών, 7 γιατροί.

Βίντεο και δηλώσεις από τη σημερινή συγκέντρωση στο προαύλιο του Γεν. Νοσοκομείου Καρπενησίου

«Δεν είμαστε κατά του εμβολιασμού· όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, αλλά με τη θέλησή τους», δήλωσε η κα Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, ιατρός (με ειδικότητα χειρουργικής) του Γ.Ν. Καρπενησίου, και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις ανθρώπων που «…στήριξαν το νοσοκομείο» και τώρα τίθενται σε αναστολή. «Είναι ασέβεια αυτό που γίνεται», πρόσθεσε και ευχήθηκε «να επικρατήσει η κοινή λογική, που προτάσσει το νοσοκομείο να μείνει όρθιο (…)».

«Κανείς εδώ σήμερα δεν είναι αντιεμβολιαστής. Τα εμβόλια είναι μια κατάκτηση της Ιατρικής, ένα όπλο κατά της πανδημίας· τα όπλα, όμως, είναι χρήσιμα και ωφέλιμα στα σωστά χέρια και αυτά είναι τα χέρια των γιατρών», επεσήμανε η κα Λήδα Κατσάνου, αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο. «Δεν μπορώ να δεχθώ», τόνισε επίσης, «ότι όλο αυτό (σ.σ. υποχρεωτικότητα εμβολιασμού) γίνεται για την προστασία της Δημόσιας Υγείας· θεωρώ ότι τα κίνητρα της κυβέρνησης είναι άλλα, αφού ήδη έχουν αρχίσει να μιλούν για ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων (…)».

Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου βρέθηκε και κ. Ιωάννης Πέτρου, Δ/ντής Παθολογικής Κλινικής, που παρέλαβε σήμερα και επίσημα το έγγραφο αναστολής καθηκόντων του «…για επιτακτικούς λόγους Δημόσιας Υγείας», όπως αναφέρεται. «Πραγματικά εγώ ντρέπομαι, γιατί ξέρουν όλοι πόσο έχω δουλέψει στο νοσοκομείο (…)», δήλωσε.

Να σημειωθεί ότι, με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και ψηφίζεται τις επόμενες ημέρες από τη Βουλή, θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιάζονται να επιστρέφουν στην εργασία τους την επομένη της 1ης δόσης -και όχι 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ