26 Σεπτεμβρίου 2021

Γ.Ν. Καρπενησίου / Μόλις στο 57% η εμβολιαστική κάλυψη του νοσηλευτικού προσωπικού – Η ενημέρωση στον Στ. Πέτσα

απόσπασμα από ρεπορτάζ της έντυπης έκδοσης

Η περιοδεία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα στο Καρπενήσι (13/7) περιλάμβανε και επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο, εκεί όπου έγινε δεκτός από τον Διοικητή κ. Δημήτρη Καρατσίκη.

Το Γ.Ν. αποτέλεσε την υγειονομική δομή όπου δόθηκαν πραγματικές «μάχες» κατά τη διάρκεια των εξάρσεων της πανδημίας στην Ευρυτανία, με δεκάδες νοσηλείες ασθενών στην ειδική πτέρυγα covid-19 και τιτάνιο αγώνα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, και ο Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας κ. Νίκος Παπανικολάου, ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρ. Παθήσεων κ. Κλεομένης Λάππας κ.α.

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. ενημέρωσε τον υπουργό για την πορεία των εμβολιασμών στο τοπικό Νοσοκομείο, όσον αφορά στους εργαζομένους -ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό κ.α.

Από την υποδοχή του υπουργού στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Στο ιατρικό προσωπικό, σε σύνολο 39 ατόμων έχουν εμβολιαστεί οι 32 -ποσοστό 82%-, ενώ προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν την εμβολιαστική κάλυψη των νοσηλευτών και νοσηλευτριών: έχουν εμβολιαστεί μόλις 47 σε σύνολο 82 ατόμων, ήτοι ποσοστό 57%. Στο λοιπό προσωπικό οι εμβολιασμοί φθάνουν το 62%, ενώ οι μη εμβολιασμένοι στο παραϊατρικό προσωπικό ανέρχονται στο 54%.

Στο σύνολο του υπηρετούντος προσωπικού στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου, το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται σε 63%.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης θα πρέπει, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021, να έχουν κάνει την πρώτη δόση εμβολίου όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Ειδάλλως, ο εργαζόμενος θα τίθεται σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ