20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γ. Πατούλης: Θα τα καταφέρουμε να μείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί δρόμοι στο Λεκανοπέδιο – Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν (audio)

«Θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να κρατήσουμε ανοιχτούς τους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, για την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Όπως είπε επιχειρούν από το πρωί τα ειδικά μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία έχουν ρίξει 2.500  τόνους αλατιού, ενώ στις αποθήκες της Περιφέρειας υπάρχουν και άλλοι 1.000 τόνοι για κάθε ενδεχόμενο.

«Όσο περνούν οι ώρες δυσκολεύουν τα πράγματα, γιατί δυσκολεύει και το φαινόμενο. Προφανώς είναι μια έντονη χιονόπτωση, ένα έντονο φαινόμενο που θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες ακόμα πιο έντονα σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων», επισήμανε, υπενθυμίζοντας ότι δεν πρέπει να μετακινούμαστε άσκοπα, ενώ ειδικά τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές πρέπει να αποφεύγεται κάθε μετακίνηση πεζών ή οχημάτων χωρίς πολύ σοβαρό λόγο. «Μια δουλειά που μπορεί να γίνει μια άλλη μέρα, καλό είναι να το αναβάλλουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε «λογικό» το μποτιλιάρισμα που καταγράφεται από το πρωί σε πολλούς δρόμους, καθώς όλα τα οχήματα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, στους κεντρικούς άξονες του λεκανοπεδίου δεν χρειάζονται αλυσίδες, αλλά οι οδηγοί πρέπει να έχουν εφοδιαστεί εγκαίρως, καθώς μπορεί να χρειαστούν σε δημοτικούς δρόμους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, έχουν γίνει επιμελείς εργασίες για τη δικτύωση του ρεύματος.

 

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ