24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Γ. Χαρίτος στο Πρώτο: Τα δεδομένα και οι προβλέψεις για την συνάντηση Μπένετ-Πούτιν στο Σότσι-ΑΝΑΛΥΣΗ (audio)

Πρώτη φορά από την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων, ο Ναφτάλι Μπένετ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι, την Παρασκευή. Κύριο θέμα της συνάντησης η πορεία των σχέσεων Ρωσίας-Ισραήλ, οι οποίες τους τελευταίους μήνες διάγουν μάλλον ψυχρή περίοδο, με την κατάσταση στη Συρία να αποτελεί εδώ και χρόνια το ΄βαρόμετρό’ τους.  Επί θητείας Νετανιάχου, η Ρωσία επεδείκνυε ανοχή στις ισραηλινές επιδρομές κατά ιρανικών στόχων.  Ωστόσο,  με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης των Μπένετ-Λαπίντ, η Ρωσία άλλαξε τακτική και ενθάρρυνε το καθεστώς Άσαντ να ανταπαντά.

Τι ακριβώς θα κριθεί στη συνάντηση Μπένετ-Πούτιν και γιατί τόσο η Ρωσία, όσο και η διακυβέρνηση Μπάιντεν επιμένουν να συνιστούν αυτοσυγκράτηση στο Ισραήλ έναντι της ιρανικής παρουσίας στην περιοχή;

Τα δεδομένα αναλύει ο δρ. Γαβριήλ Χαρίτος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή ,ο ερευνητής στο ισραηλινό Ινστιτούτο Μπεν-Γκουριόν και επισκέπτης καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει Ιστορία των Πολιτικών Σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ