1 Δεκεμβρίου 2021

Δένδιας: Όταν γίνει η επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη θα περιλαμβάνει και το ανατολικό τμήμα

Δένδιας: Όταν γίνει η επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη θα περιλαμβάνει και το ανατολικό τμήμα

Η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, όταν γίνει στην Κρήτη, θα περιλαμβάνει και το ανατολικό κομμάτι εκτός από το νότιο. Αυτό είπε μιλώντας στην Ολομέλεια ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας στον τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο, για το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων και στην Κρήτη, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι για το θέμα έχει τοποθετηθεί και ο πρωθυπουργός και δεν υπάρχει διάσταση απόψεων.

«Έχει τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός εδώ και μήνες για επέκταση χωρικών υδάτων και προφανώς περιλαμβάνει και το ανατολικό κομμάτι», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Σήμερα (19.01.2021) συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο. Η συζήτηση θα επεκταθεί και αύριο, όταν και θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Με την έναρξη της συνεδρίασης, έλαβε το λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, λέγοντας πως «είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα, εξ ονόματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να εισηγούμαι στο εθνικό κοινοβούλιο το παρόν νομοθέτημα. Είναι, όπως γνωρίζετε, η πρώτη επέκταση του εθνικού χώρου από το 1947, πρόκειται για μια έκταση 10.079 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αν προσθέσει κανείς το κλείσιμο των κόλπων, υπερβαίνει τα 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αν λάβει κανείς υπόψη ότι το σύνολο της χώρας είναι περί τα 135.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αντιλαμβάνεται και το μέγεθος της έκτασης αυτής.

Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι, όπως με τον πιο καθαρό τρόπο αναδείχθηκε στην επιτροπή, το νομοθέτημα αυτό συνοδεύεται από την ομόθυμη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων του εθνικού κοινοβουλίου. Κατά συνέπεια, νομίζω ότι η στιγμή έχει στοιχείο ιστορικότητας και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα κόμματα για τη συνεργασία».

To άρθρο Δένδιας: Όταν γίνει η επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη θα περιλαμβάνει και το ανατολικό τμήμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ