19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Δένδρα και Δάση: μνήμες πολιτισμού & ιστορίας”. Παρακολουθήστε σήμερα την ενδιαφέρουσα online ημερίδα από τη Δασολογία Καρπενησίου

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις και πρωτοβουλίες έχει αναλάβει το Τμήμα Δασολογίας & ΔΦΠ στο Καρπενήσι, οργανώνοντας (ή συμμετέχοντας) σε online σεμινάρια, ημερίδες κ.α.

Με αφορμή τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821, το Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα το Καρπενήσι, διοργανώνει, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6 το απόγευμα, διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Δένδρα και Δάση: μνήμες πολιτισμού και ιστορίας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η Δρ Καλλιόπη Στάρα, Επιστημονική Συνεργάτης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα αναπτύξει θέμα με τίτλο «Αιωνόβια ιερά δάση και δένδρα. Τόποι συνάντησης της φύσης και του πολιτισμού» και κατόπιν, ο Δρ Ανδρέας Παπαδόπουλος, Καθηγητής ΓΠΑ και η Βασιλική Λάππα, Δασκάλα, Δασοπόνος & Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ΓΠΑ θα ασχοληθούν με το θέμα: «Δένδρα – Μάρτυρες της Εθνικής Παλιγγενεσίας στον Δήμο Καρπενησίου».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την online ημερίδα πατώντας ΕΔΩ

Ενεργή παρουσία

Και μπορεί τα φοιτητικά έδρανα στο Καρπενήσι να παραμένουν άδεια εδώ και μήνες, καθώς τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία έχουν αναστείλει τα μαθήματα με φυσική παρουσία, ωστόσο το τοπικό τμήμα της Δασολογίας καταγράφει πλούσια δραστηριότητα.

Οι εξετάσεις και τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως, ενώ πρόσφατα, το Ελληνικό Αγροδασικό Δίκτυο, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας διοργάνωσαν σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων (webinars), με τίτλο: «Αγροδασοπονία στην Ελλάδα: γνωριμία και παραδείγματα». Το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα μεγάλο και σε κάθε webinar ο αριθμός των συμμετεχόντων κυμαινόταν από 100 έως 150.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ