24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Αγράφων / Με 7.000 ευρώ ο καθαρισμός στο μονοπάτι Μπουζονίκου – Απευθείας ανάθεσης σε τοπική ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Την ανάθεση της υπηρεσίας “Καθαρισμός και συντήρηση του πεζοπορικού μονοπατιού Μπουζονίκου”, υπέγραψε ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης

Ο Δήμος Αγράφων έχει θέσει ως προτεραιότητα την προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, που, εν πολλοίς, έγκεινται στην παρθένα και -άγνωστη στους πολλούς- φύση που διαθέτει η περιοχή, τα ποτάμια, τα φαράγγια, τα μονοπάτια.

Με απόφαση του δημάρχου, εγκρίθηκε η αποκατάσταση, συντήρηση και βελτίωση βατότητας του πεζοπορικού μονοπατιού Μπουζονίκου, με δαπάνη ποσού 7.986,84 ευρώ.

«Ο Δήμαρχος Αγράφων, έχοντας υπόψη (…), αποφασίζει την ανάθεση για την υπηρεσία “Καθαρισμός και συντήρηση του πεζοπορικού μονοπατιού Μπουζονίκου” όπως ειδικότερα περιγράφεται στην από 3045/11-04-2023 τεχνική περιγραφή του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας & Πολιτικής Προστασίας, στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Περιβαλλοντικές Δράσεις Αγράφων “Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας”», διαβάζουμε στην απόφαση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Διαύγειας.

Το φαράγγι του Μπουζουνίκου βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Βαλαώρα και Τοπόλιανα, δίπλα στο Γρανιτσιώτη ποταμό. Το φαράγγι έχει περίπου μήκος 650 μέτρα και η διάσχισή του θεωρείται βατή. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοιχθεί και δεκάδες αναρριχητικές διαδρομές, χάρη σε πρωτοβουλίες του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων.

Πρόσφατα, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα (αρ. φύλλου 1047/12-04-23), η ΠΕ Ευρυτανίας προχώρησε στην υποβολή φακέλου προς την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης για την πιστοποίηση των αναρριχητικών πεδίων. Με την έγκριση από την ΕΟΟΑ για τη διάνοιξη και συντήρηση των πεδίων, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική πιστοποίησή τους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ