28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την εκπαιδευτική δομή στην ξυλογλυπτική τέχνη

Απόψεις για τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το δήμο Ανατολικής Σάμου, τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, Στυλιανού Ξανθόπουλου και του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, παρουσία του Επίκουρου καθηγητή του τμήματος μαθηματικών, Ανδρέα Λούρου και του αντιδημάρχου, Κωνσταντίνου Βογιατζή.

Ειδικότερα δρομολογήθηκαν όλες οι διαδικασίες ώστε να παραχωρηθεί χώρος του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών τεχνών Αιγαίου προκειμένου να στεγαστεί η υπό δημιουργία εκπαιδευτική δομή στην ξυλογλυπτική τέχνη. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία πάρθηκε μετά από συνεργασία του Δήμου με την υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με άλλους φορείς εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την υποστήριξη με κάθε τρόπο της ξυλοναυπηγικής τέχνης κυρίως με τη θεσμική αναγνώριση της πολιτιστικής της αξίας. Υποστηρίζει ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους, να μάθουν την τέχνη και να την ασκήσουν επαγγελματικά στον τόπο τους.

Οι ψαράδες πρέπει να εισπράττουν το μέγιστο ποσό της επιδότησης τους για να σταματήσουν να ψαρεύουν χωρίς να οδηγούνται στην καταστροφή του καϊκιού τους όπως αναφέρεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο “Τα καΐκια και η ναυπηγική τέχνη στη νεότερη πολιτιστική κληρονομιά” που αποτελεί μία πρωτοβουλία με δύο κεντρικούς στόχους: την υποστήριξη της ξυλοναυπηγικής τέχνης και τη διακοπή της επιδοτούμενης καταστροφής των αλιευτικών καϊκιών. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα φιλοξενεί τις απόψεις των ανθρώπων που συμμερίζονται αυτούς τους στόχους και ζήτα να διασωθούν τα καΐκια και να συνεχίσει να ασκείται η ξυλοναυπηγική στα νησιά και στις παραλιακές περιοχές της Ελλάδας όπως είναι η Σάμος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ