29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Δυτικής Σάμου: Πραγματοποιεί τον απολογισμό της τριετίας

Τον απολογισμό της τριετίας που πέρασε θα πραγματοποιήσει ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης, σε μία εκδήλωση με θέμα: “Τρία χρόνια Δήμος Δυτικής Σάμου. Το χθες -το σήμερα και το αύριο”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου στις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας και αφορά κυρίως την πορεία, την εξέλιξη και την προοπτική του Δήμου Δυτικής Σάμου.

Εξάλλου με αφορμή τη χρηματοδότηση του δήμου δυτικής Σάμου με το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο εσωτερικών, υπήρξαν αντιδράσεις ως προς την μειωμένη χρηματοδότηση σε σχέση με αυτή του δήμου Ανατολικής Σάμου.

Άμεση ήταν η παρέμβαση από την πλευρά του βουλευτή, Χριστόδουλο Στεφανάδη,  ο οποίος επικοινώνησε με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις για το θέμα κατανομής του ποσού. Ο κ. Τριαντόπουλος από την πλευρά του δήλωσε, ότι από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 11,9 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν λάβει μέχρι τώρα συνολικά, μόνο από το υπουργείο εσωτερικών οι δύο δήμοι, έχουν δοθεί το 42% στο δήμο Δυτικής Σάμου (5 εκατομμύρια ευρώ) ποσό που υπερβαίνει το 38% και το 58% στο δήμο Ανατολικής Σάμου (6,9 εκατομμύρια ευρώ).

Με τον τρόπο αυτό εξηγεί ο Υφυπουργός, δεν υπάρχει μεροληπτική προσέγγιση όσον αφορά στην έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο εσωτερικών. Από την πλευρά του ο κ. Στεφανάδης δήλωσε ότι επειδή οι ανάγκες εξακολουθούν σε κάθε περίπτωση να είναι μεγάλες, οι παρεμβάσεις του θα συνεχιστούν προκειμένου αυτές να καλυφθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των πολιτών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ