4 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Καρπενησίου: Ζητείται (ξανά) ενοικιαστής για τη Δομνίστα. Ανενεργός εδώ και χρόνια ο δημοτικός ξενώνας

Στο «σφυρί» βγαίνει ξανά το δημοτικό ακίνητο στην κεντρική πλατεία της Δομνίστας. Δύναται να χρησιμοποιηθεί ως καφέ-μπαρ, εστιατόριο, ψησταριά, ξενώνας, ξενοδοχείο και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σε νέα προσπάθεια εκμίσθωσης του δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Δομνίστας, προχωρά ο δήμος Καρπενησίου. Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Άφαντος ο εκμισθωτής

Πριν λίγους μήνες, το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει ομόφωνα την έξωση του μέχρι πρότινος εκμισθωτή του δημοτικού κτηρίου, καθώς ο τελευταίος, παρότι είχε την υποχρέωση βάσει συμφωνητικού, δεν προέβη σε καμία εργασία (το κόστος θα συμψηφιζόταν με μισθώματα) «…και τίποτα δεν μαρτυρά ότι προτίθεται να ασχοληθεί με τον ξενώνα και την λειτουργία του», όπως ανέφερε η απόφαση του Δ.Σ. Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Ιούλιο ’19, με το μηνιαίο μίσθωμα να ανέρχεται στα 150 ευρώ/μήνα.

Το τοπικό συμβούλιο Δομνίστας ομόφωνα εισηγήθηκε την έξωση του μισθωτή από το δημοτικό κατάστημα αφού «…έναν χρόνο μετά την υπογραφή του συμφωνητικού ο μισθωτής είναι άφαντος, εργασίες δεν έχουν γίνει και ο δημοτικός ξενώνας είναι κλειστός, οπότε δεν τηρήθηκαν οι όροι της μίσθωσης». Με αυτή τη θέση συντάχθηκε το Δ.Σ. Καρπενησίου και ενέκρινε την έξωση του ιδιώτη από το δημοτικό ακίνητο.

Το κτήριο, το ενοίκιο

Το ακίνητο αποτελείται από ημιυπόγειο με επτά (7) δωμάτια και αποθήκες, ισόγειο με τρία (3) δωμάτια και αίθουσα καταστήματος και πρώτο όροφο με επτά (7) δωμάτια και το εμβαδόν εκάστου ορόφου είναι 230 τ.μ. περίπου. Το ακίνητο δύναται να χρησιμοποιηθεί ως καφέ-μπαρ, εστιατόριο, ψησταριά, ξενώνας, ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εφόσον πληροί τις εκάστοτε υγειονομικές διατάξεις, ενώ ο μισθωτής μπορεί να επιλέξει μία ή περισσότερες από τις ανωτέρω χρήσεις. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως εντός του μισθίου υπάρχει και εξοπλισμός, ενώ πέραν από τους εκμισθούμενους χώρους, ο μισθωτής δικαιούται να υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων επί της κεντρικής πλατείας.

Κατώτερο όριο πρώτης προσφοράς ορίστηκε το ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ τον μήνα, ενώ η διάρκεια της μίσθωσης στα εννέα (9) χρόνια από την υπογραφή του μισθωτηρίου συμβολαίου με δικαίωμα παράτασης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από το Τμήμα Προσόδων (τηλ. 22373 50064), ενώ οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να επισκέπτονται το μίσθιο κατόπιν συνεννοήσεως με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Δημήτριο Κεραμάρη (τηλ. 22373 50054).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ