7 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Καρπενησίου / Η Χριστίνα Σβερώνη-Λιάπη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας – Οι αρμοδιότητες

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, αποφάσισε για τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων του δήμου

από την έντυπη έκδοση

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, αποφάσισε για τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων του δήμου. Σύμφωνα με την απόφαση ορισμού και αρμοδιοτήτων, η θητεία των έξι αντιδημάρχων θα είναι ενός έτους, από 03-01-2024 έως 01-01-2025. Τα ονόματα των πρώτων αντιδημάρχων αποκάλυψαν πρώτα τα Ευρυτανικά Νέα, σε αποκλειστικό τους ρεπορτάζ.

Η πρώτη απόφαση του νέου δημάρχου, αφορά στον ορισμό και στην κατανομή εξουσιών στους αντιδημάρχους του, οι οποίοι καλούνται, τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της 5ετούς θητείας της νέας δημοτικής αρχής, να ενισχύσουν ενεργά και δυναμικά το έργο του δημάρχου, ενώ οι πολίτες αναμένουν άμεσα ορατά αποτελέσματα για την “Αλλαγή Πορείας” στον δήμο Καρπενησίου. Κάθε αντιδήμαρχος θα ασχοληθεί με συγκεκριμένους τομείς που αναφέρονται στην απόφαση του δημάρχου και έχουν περιγραφεί με λεπτομέρεια στο κείμενο της απόφασης. Επιπρόσθετα, ορίζονται και οι ευθύνες τους, όπως η εκπροσώπηση του δήμου σε δικαστήρια και η τέλεση πολιτικών γάμων.

Οι αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν είναι οι: Δημήτριος Λερογιάννης, Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, Παρασκευή (Βιβή) Κόγια, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ιωάννης Ίβρος, Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Σταμάτης, Καθαριότητας, Ιωάννης Σκαρπής, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας, Χριστίνα Σβερώνη – Λιάπη, Πρόνοιας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στη Χριστίνα Σβερώνη – Λιάπη, στην οποία παρέχεται αντιμισθία, ορίστηκε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Εθελοντισμού και Ισότητας και ο δήμαρχος της μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

 6.1. Την ευθύνη και μέριμνα θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής, όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ του Δήμου Καρπενησίου (άρθρο 14)

6.2. Την ευθύνη θεμάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως αυτά ορίζονται στον Ο.Ε.Υ του Δήμου Καρπενησίου (άρθρο 14)

6.3. Τη μέριμνα δημιουργίας και εφαρμογής προγραμμάτων εθελοντισμού

6.4. Την ευθύνη εφαρμογής προγραμμάτων προστασίας ΑΜΕΑ

6.5. Την ευθύνη θεμάτων κοινωνικής μέριμνας και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων

6.6. Τη μέριμνα θεμάτων ισότητας των Φύλων, όπως αυτά περιγράφονται στον οικείο Ο.Ε.Υ του Δήμου Καρπενησίου (άρθρο 14), και ιδίως σε θέματα που στοχεύουν στην ισότητα ανδρών και γυναικών, καθώς και σε θέματα πρόληψης της έμφυλης βίας και της καταπολέμησής της

6.7. Τη μέριμνα σε θέματα στήριξης της Οικογενειακής Ζωής, όπως αυτά περιγράφονται στον οικείο Ο.Ε.Υ. Του Δήμου Καρπενησίου (άρθρο 14)

6.8. Την εποπτεία και την ευθύνη της λειτουργίας του Κ.Α.Π.Η Δήμου Καρπενησίου και τη μέριμνα σε θέματα στήριξης της Τρίτης Ηλικίας, όπως αυτά περιγράφονται στον οικείο Ο.Ε.Υ του Δήμου Καρπενησίου, και ιδίως σε θέματα που στοχεύουν στην κοινωνική στήριξή τους και των οικογενειών τους

6.9. Τον έλεγχο και την εποπτεία του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

6.10. Την υπογραφή πιστοποιητικών προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των δημοτών και τις βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας και ΤΑΠ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ