24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Θεοφάνεια: Ματαιώνονται οι αυριανοί καθιερωμένοι αγιασμοί των υδάτων σε Καρπενήσι και Άγραφα

Αύριο Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022, ανήμερα των Θεοφανίων, οι λατρευτικές εκδηλώσεις στους Ιερούς Ναούς θα διεξαχθούν κανονικά, ωστόσο ο Αγιασμός των Υδάτων ματαιώνεται λόγω της πανδημίας και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων.

Έτσι, δεν θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου.

«Ο αγιασμός των υδάτων που ήταν προγραμματισμένος για την ημέρα των Θεοφανείων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου δεν θα πραγματοποιηθεί, λόγω των νέων μέτρων που ανακοίνωσε το κεντρικό κράτος για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αλλά και της μεγάλης διασποράς στην περιοχή μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Καρπενησίου.

Το μήνυμα Καρδαμπίκη

Στο δικό του μήνυμα για τη ματαίωση της τελετής Αγιασμού των Υδάτων, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης αναφέρει:

«Άλλη μία μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού είναι αυτή των Θεοφανείων ή των Φώτων. Είναι η μέρα που ο Χριστός βαφτίστηκε, είναι η μέρα που αγιάζεται το νερό και λάμπει το Σύμβολο της Πίστης μας που είναι ο Σταυρός. Τα Θεοφάνεια συμβολίζουν την Αποκάλυψη της Αγίας Τριάδας κατά τη βάπτιση του Χριστού, τον καθαρισμό των πιστών από τις αμαρτίες τους και την ευλογία τους από τον Θεό. Φέτος όμως οι συγκυρίες μας αναγκάζουν να τα γιορτάσουμε διαφορετικά και μοναχικά. Ας ελπίσουμε πως του χρόνου θα είμαστε όλοι εδώ να τα γιορτάσουμε όπως τους αξίζουν».

   

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ