28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Καρπενησίου / Με 18.000 ευρώ η κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτηρίου στο Κρίκελλο. Τι προβλέπει η απόφαση

Στην κατεδάφιση ετοιμόρροπου και επικίνδυνου κτηρίου που εφάπτεται της κεντρικής οδού στο Κρίκελλο, προχωρά ο δήμος Καρπενησίου μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας. Το εν λόγω κτήριο -μια διώροφη παλιά οικία- κρίνεται επισφαλής, καθώς σε περίπτωση κατάρρευσης μπορεί να παρασύρει και τμήμα της δημοτικής οδού.

Με εντολή του δημάρχου, κ. Νίκου Σουλιώτη, δεσμεύτηκαν από τον προϋπολογισμό του 2022 συνολικά 17.643 ευρώ· 2.983 ευρώ για την κατεδάφιση του κτηρίου και 14.660 ευρώ για την κατασκευή στο σημείο τοιχίου αντιστήριξης της δημοτικής οδού, χρήματα που θα εξασφαλιστούν από τη ΣΑΤΑ του χωριού.

Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση, προβλέπεται η κατεδάφιση πέτρινης οικίας (…) στην κοινότητα Κρικέλλου. Το Αυτοτελές Τμήμα Χωροταξίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπενησίου, διαβίβασε στις 3 Φεβρουαρίου 2022 την αριθμ. 378/15-06-2020 Έκθεση – Πρωτόκολλο αυτοψίας της Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών. Σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 13/22-4-1929, σε περίπτωση επικινδύνως ετοιμόρροπων κατασκευών μετά από τρεις (3) ημέρες από την κοινοποίηση της εκθέσεως επικινδύνου κατασκευής, πρέπει ο ιδιοκτήτης να προβεί στην κατεδάφισή της, κάτι που δεν έγινε και σύμφωνα με την Εγκ. 48320/216γ/23/01, ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει τη διαδικασία της κατεδάφισης.

Στην παρούσα μελέτη, προϋπολογισμού 2.983 ευρώ, περιλαμβάνονται εργασίες κατεδάφισης ενός πέτρινου διώροφου κτηρίου διαστάσεων περίπου 9,20×7,85 μ. Οι εργασίες αφορούν αποξηλώσεις, κατεδαφίσεις,  φορτοεκφορτώσεις και μεταφορές των υλικών κατεδάφισης.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 14.660 ευρώ, αφορά σε εργασίες για την αντιστήριξη του δρόμου εντός της Κοινότητας Κρικέλλου άνωθεν της ιδιοκτησίας κατεδάφισης του κτηρίου. Η αντιστήριξη του δρόμου κρίνεται απαραίτητη μετά την κατεδάφιση. Θα κατασκευαστεί οπλισμένος τοίχος αντιστήριξης μήκους περίπου 15 μέτρων μεταβλητού ύψους, από 3,50 μέτρα έως μισό μέτρο, στη στέψη αυτού θα τοποθετηθεί κιγκλίδωμα ασφαλείας από ορθοστάτες και τρεις σειρές σιδηροσωλήνες, ενώ επίσης θα γίνει αποκατάσταση του οδοστρώματος.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ