19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Καρπενησίου / Ολοκληρώνονται τα έργα στο “Μουσείο Δημοκρατίας”, στη Βελωτά Ευρυτανίας. Εγκρίθηκαν 117.000€ για εξοπλισμό

από την έντυπη έκδοση

Ολοκληρώνονται τα έργα στο “Μουσείο Δημοκρατίας”, που αφορούν τη μετατροπή του σπιτιού του αείμνηστου βουλευτή Ευρυτανίας, θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, Παύλου Μπακογιάννη, στη Βελωτά Ευρυτανίας, έπειτα από τη δωρεά του σπιτιού της οικογένειας Μπακογιάννη στον Δήμο Καρπενησίου.

Η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Καρπενησίου, με απόφαση του Δημάρχου, Νίκου Σουλιώτη και μετά από τεκμηριωμένο αίτημα της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, στις 26 Μαΐου 2022, δέσμευσε από τον προϋπολογισμό του δήμου του έτους 2022, συνολικά 116.943,08 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού του “Κέντρου Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας”.

Το έργο αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού κτηριακής εγκατάστασης και τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού και κατασκευής δίγλωσσου δικτυακού ιστότοπου, διαδραστικών εφαρμογών, κατασκευής και τοποθέτησης λογότυπου και πινακίδας. Επίσης, θα γίνει η προμήθεια παραγωγής και εκτύπωσης φυλλαδίων, καταλόγου και άλλων πληροφοριακών εντύπων, ψηφιοποίησης και ψηφιακής επεξεργασίας υλικού, συγκέντρωσης, κατηγοριοποίησης, κωδικοποίησης και τεκμηρίωσης των προς έκθεση μουσειακών αντικειμένων και εκπόνηση μουσειακής, επικοινωνιακής και εκπαιδευτικής πολιτικής του μουσείου.

Το έργο του “Κέντρου Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας” χρηματοδοτείται στα πλαίσια του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020” του Άξονα προτεραιότητας 06 – «Ενίσχυση μουσειακών μονάδων και πιστοποιήσεις αυτών» για την πράξη με τίτλο “Κέντρο Σύγχρονης Δημοκρατικής Ιστορίας”.

dav

Για το σημαντικό αυτό έργο, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, σε παλαιότερες δηλώσεις του στα Ευρυτανικά Νέα δήλωνε:

«Πρόκειται για ένα Κέντρο Δημοκρατίας και Εθνικής Συμφιλίωσης, αναπαλαιώνοντας το σπίτι που δώρισε η οικογένεια Μπακογιάννη στον δήμο Καρπενησίου, δημιουργώντας έτσι μια κοιτίδα δημοκρατίας στο χωριό και το σπίτι του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη. Το έργο περιλαμβάνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με τη δημιουργία ενός αμφιθεάτρου στα πρότυπα της αρχαίας αγοράς, όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται μαθητές και να συζητούν δημοκρατικά για διάφορα θέματα. Η κύρια οικία του Παύλου Μπακογιάννη παραμείνει ως έχει. Έχουν δημιουργηθεί δύο χώροι που θα τοποθετηθούν εκθέματα δημοκρατίας και ιστορίας της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας και ένας τρίτος χώρος όπου θα μπορούν μαθητές και κοινό διαδραστικά να συζητούν».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ