19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Καρπενησίου / Ο Γιάννης Ίβρος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος – Οι αρμοδιότητες αναλυτικά

Με έξι αντιδημάρχους ξεκινάει ο Χρήστος Κακαβάς

από την έντυπη έκδοση

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, αποφάσισε για τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων του δήμου. Σύμφωνα με την απόφαση ορισμού και αρμοδιοτήτων, η θητεία των έξι αντιδημάρχων θα είναι ενός έτους, από 03-01-2024 έως 01-01-2025. Τα ονόματα των πρώτων αντιδημάρχων αποκάλυψαν πρώτα τα Ευρυτανικά Νέα, σε αποκλειστικό τους ρεπορτάζ.

Η πρώτη απόφαση του νέου δημάρχου, αφορά στον ορισμό και στην κατανομή εξουσιών στους αντιδημάρχους του, οι οποίοι καλούνται, τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της 5ετούς θητείας της νέας δημοτικής αρχής, να ενισχύσουν ενεργά και δυναμικά το έργο του δημάρχου, ενώ οι πολίτες αναμένουν άμεσα ορατά αποτελέσματα για την “Αλλαγή Πορείας” στον δήμο Καρπενησίου. Κάθε αντιδήμαρχος θα ασχοληθεί με συγκεκριμένους τομείς που αναφέρονται στην απόφαση του δημάρχου και έχουν περιγραφεί με λεπτομέρεια στο κείμενο της απόφασης. Επιπρόσθετα, ορίζονται και οι ευθύνες τους, όπως η εκπροσώπηση του δήμου σε δικαστήρια και η τέλεση πολιτικών γάμων.

Οι αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν είναι οι: Δημήτριος Λερογιάννης, Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, Παρασκευή (Βιβή) Κόγια, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ιωάννης Ίβρος, Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Σταμάτης, Καθαριότητας, Ιωάννης Σκαρπής, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας, Χριστίνα Σβερώνη – Λιάπη, Πρόνοιας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον Ιωάννη Ίβρο, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία, Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Περιβάλλοντος και Ηλεκτροφωτισμού, ο δήμαρχος του μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

3.1. Τη Διαχείριση του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Συντήρησης Οδικού Δικτύου όπως ορίζονται στον Ο.Ε.Υ του Δήμου (Ενότητα Α, άρθρο 1 (ΦΕΚ 1675/Β/7.4.22)) και την ευθύνη και εποπτεία της οργάνωσης, του συντονισμού και της παρακολούθησης των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και εκτάκτων αναγκών και την εφαρμογή των σχεδίων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπενησίου σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς

3.2. Την εποπτεία του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος, όπως αυτά ορίζονται στον οικείο Ο.Ε.Υ του Δήμου (άρθρο 15)

3.3. Την ευθύνη για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την καλή λειτουργία, συντήρηση και επέκταση και αποκατάσταση βλαβών του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού. (ΦΕΚ 1675/Β/7.4.22)

3.4.Την εποπτεία του γραφείου κίνησης οχημάτων και του ελέγχου κίνησης και συντήρησης όλων των τροχοφόρων του Δήμου. 3.5. Την ευθύνη, εποπτεία, διαχείριση και συντήρηση του συνόλου των Οχημάτων του Δήμου, των Μηχανημάτων Έργου και του Μηχανολογικού Εξοπλισμού καθώς και την ευθύνη της αποθήκης των ανταλλακτικών και των λοιπών υλικών που είναι απαραίτητα για τη συντήρηση και αποκατάσταση των κάθε είδους βλαβών και επισκευών αυτών, όπως αυτά περιγράφονται στον σχετικό Ο.Ε.Υ. (άρθρο 15) του Δήμου Καρπενησίου.

3.6. Οι ανωτέρω καθ’ ύλην αρμοδιότητες, θα ασκούνται στα ζητήματα που αφορούν και στις έξι (6) Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Καρπενησίου και θα συνεργάζεται με τους Προέδρους Κοινοτήτων, για την επίλυση των προβλημάτων αρμοδιότητάς του.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ