19 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Καρπενησίου / Ο Γιάννης Σκαρπής, Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας – Οι αρμοδιότητες

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, αποφάσισε για τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων του δήμου

από την έντυπη έκδοση

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, αποφάσισε για τον ορισμό των νέων αντιδημάρχων του δήμου. Σύμφωνα με την απόφαση ορισμού και αρμοδιοτήτων, η θητεία των έξι αντιδημάρχων θα είναι ενός έτους, από 03-01-2024 έως 01-01-2025. Τα ονόματα των πρώτων αντιδημάρχων αποκάλυψαν πρώτα τα Ευρυτανικά Νέα, σε αποκλειστικό τους ρεπορτάζ.

Η πρώτη απόφαση του νέου δημάρχου, αφορά στον ορισμό και στην κατανομή εξουσιών στους αντιδημάρχους του, οι οποίοι καλούνται, τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της 5ετούς θητείας της νέας δημοτικής αρχής, να ενισχύσουν ενεργά και δυναμικά το έργο του δημάρχου, ενώ οι πολίτες αναμένουν άμεσα ορατά αποτελέσματα για την “Αλλαγή Πορείας” στον δήμο Καρπενησίου. Κάθε αντιδήμαρχος θα ασχοληθεί με συγκεκριμένους τομείς που αναφέρονται στην απόφαση του δημάρχου και έχουν περιγραφεί με λεπτομέρεια στο κείμενο της απόφασης. Επιπρόσθετα, ορίζονται και οι ευθύνες τους, όπως η εκπροσώπηση του δήμου σε δικαστήρια και η τέλεση πολιτικών γάμων.

Οι αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν είναι οι: Δημήτριος Λερογιάννης, Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, Παρασκευή (Βιβή) Κόγια, Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ιωάννης Ίβρος, Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Σταμάτης, Καθαριότητας, Ιωάννης Σκαρπής, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας, Χριστίνα Σβερώνη – Λιάπη, Πρόνοιας.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον Ιωάννη Σκαρπή, στον οποίο παρέχεται αντιμισθία, ορίστηκε Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας και ο δήμαρχος του μεταβιβάζει τις παρακάτω καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

5.1. Την ευθύνη σε θέματα Πολιτισμού και Παιδείας, όπως αυτά ορίζονται στον Ο.Ε.Υ του Δήμου Καρπενησίου (άρθρο 14)

5.2. Να σχεδιάζει και εισηγείται προγράμματα δράσεων παρέμβασης του Δήμου Καρπενησίου για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή και την αναβάθμιση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με τους τουριστικούς επαγγελματικούς φορείς της περιοχής και να μεριμνά για την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών (άρθρο 12)

5.3. Να μεριμνά για την προώθηση και στήριξη της καινοτομίας, για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της επαγγελματικής κατάρτισης, καθώς και για τις αρμοδιότητες του Γραφείου Αδειοδοτήσεων και ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων (άρθρο 12)

5.4. Την ευθύνη, την εποπτεία λειτουργίας του Γραφείου Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής καθώς και του Γραφείου Κτηνιατρικής και Δημοτικών Σφαγείων (άρθρο 12)

5.5. Την ευθύνη υποστηρικτικών ενεργειών για την πραγματοποίηση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και την υλοποίηση δημοτικών δράσεων πολιτισμού

5.6. Την ευθύνη θεμάτων αθλητισμού, καθώς επίσης και της συντήρησης και εποπτείας των αθλητικών εγκαταστάσεων

5.7. Την ευθύνη σχεδιασμού και εκτέλεσης προγραμμάτων «Δια Βίου Μάθησης»

5.8. Την ευθύνη για την αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ