28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Καρπενησίου / Ποιοι πιάνουν δουλειά για δύο χρόνια – Επτά προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων

από την έντυπη έκδοση

Στην πρόσληψη συνολικά έντεκα (11) ατόμων προχωρά ο Δήμος Καρπενησίου, στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο (2) χρόνια και καλύπτει το 75% της μισθοδοσίας των απασχολούμενων, με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Ήδη έχουν υπογραφεί οι επτά συμβάσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και οι συμβάσεις των υπόλοιπων τεσσάρων ωφελούμενων. «Με αυτό τον τρόπο δίνουμε λύση στο πρόβλημα συνανθρώπων μας που βρίσκονται στο τέλος του εργασιακού τους βίου και έχουν ανάγκη τον χρόνο ασφάλισης και παράλληλα στελεχώνουμε τον δήμο μας με εργατικά και έμπειρα χέρια, με χαμηλό κόστος για τους δημότες, λόγω αξιοποίησης του προγράμματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Άλλωστε, όπως είχαν γράψει σε σχετικό ρεπορτάζ τα «Ευρυτανικά Νέα» (αρ. φυλ. 942/10-3-21), στον δήμο υπάρχουν ήδη οι εγγεγραμμένες πιστώσεις και ανάλογα θα εγγραφεί και στον προϋπολογισμό των επόμενων ετών 2022 και 2023 η δαπάνη μισθοδοσίας του εν λόγω προσωπικού.

Τα ονόματα

Τα άτομα που θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέχρι τις 2 Ιουνίου 2023 και θα συνδράμουν το έργο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών είναι: Χρήστος Μπούρας του Αποστόλου (Βοηθός Σιδηρουργών), Δημήτριος Μούρτος του Κωνσταντίνου (Ανειδίκευτος εργάτης συντήρησης οδών & οδοστρωμάτων), Ιωάννης Λώλος του Σπυρίδωνα (Υδραυλικών), Σωτήριος Μάκκας του Χρήστου (Ανειδίκευτος εργάτης συντήρησης), Ιωάννης Κυλλής του Γεωργίου (Οικοδόμοι & κτίστες), Ιωάννης Κουρλός του Παναγιώτη (Ελαοχρωματιστής) και η Σπυριδούλα Φλωροσκούφη του Σπυρίδωνα (Φύλακες κτηρίων) η οποία θα καλύψει ανάγκες της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού.

Σε Π.Ε. και Άγραφα

Εντωμεταξύ, μέσω του ίδιου προγράμματος του ΟΑΕΔ, έχουν προσληφθεί τέσσερα άτομα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, ενώ αίτημα για την πρόσληψη 12 μακροχρόνια ανέργων έχει καταθέσει και ο Δήμος Αγράφων, ο οποίος ζήτησε επτά (7) άτομα ειδικότητας ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, δύο (2) άτομα ειδικότητας Χειριστών Μηχανημάτων Χωματουργικών και τρεις (3) ΔΕ Οδηγούς (με άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ