3 Μαΐου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Καρπενησίου / Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για Κοινωνικό Παντοπωλείο, καυσόξυλα, πετρέλαιο θέρμανσης – Δικαιούχοι & προθεσμίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στα προγράμματα διανομής πετρελαίου θέρμανσης, καυσόξυλων και Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρπενησίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (περιοχή Α’ Εργατικών Κατοικιών, άνωθεν Πυροσβεστικής), κατά τις εργάσιμες ημέρες και από τις 9:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει, πέραν της σχετικής αίτησης ενδιαφέροντος, να προσκομίσουν φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, λογαριασμό ΔΕΚΟ, Εκκαθαριστικό Εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση περί μη υποχρεωτικής υποβολής φορολογικής δήλωσης, έντυπο Ε9 και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (δύναται να ζητηθεί και αυτεπάγγελτα).

Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα καυσόξυλων και πετρελαίου θέρμανσης, το κόστος των οποίων αναμένεται να αγγίξει τις 21.900 ευρώ, δικαιούχοι είναι Έλληνες πολίτες, υπήκοοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ομογενείς, δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Καρπενησίου.

Σημειώνεται, επίσης, πως -εφόσον υπάρχουν- μπορούν να υποβληθούν και κάρτα ανεργίας, γνωμάτευση αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή Πρωτοβάθμιας Επιτροπής για ποσοστό αναπηρίας, συμβόλαιο ενοικιοστασίου και οποιοδήποτε δικαιολογητικό κριθεί ότι ενισχύει τη διαδικασία διαμόρφωσης ολοκληρωμένης άποψης για τη δομή της οικογένειας και τις συνθήκες διαβίωσής της (οφειλές στεγαστικών δανείων, βεβαιώσεις σπουδών τέκνων κ.α.), καθώς λαμβάνονται υπόψη και τα κοινωνικά κριτήρια του εκάστοτε αιτούντα.

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, για μονοπρόσωπο νοικοκυριό το ετήσιο καθαρό εισόδημα καθορίζεται σε 4.000 ευρώ, για νοικοκυριό με δύο (2) ενήλικες σε 6.500 ευρώ, για νοικοκυριό με δύο (2) ενήλικες και δύο (2) παιδιά κάτω των 18 ετών στα 9.475 ευρώ, συν 500 ευρώ για κάθε επιπλέον ανήλικο και προστατευόμενο μέλος.

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (τηλ. 22370-23235), καθώς και στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (τηλ. 22373-52222/52225 και 52226).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ