28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δήμος Οιχαλίας: Μουσική εκδήλωση στο Ναό Επικούρειου Απόλλωνα

Ο Δήμος Οιχαλίας διοργανώνει τη μουσική εκδήλωση: “Αρχαία όργανα – Νέα μουσική” στο Ναό Επικούρειου Απόλλωνα, την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, στις 21:00. Μία μουσική παράσταση με 20 αρχαιοελληνικά και νεότερα όργανα, που καταλύει τα όρια του χρόνου, γεφυρώνοντας το σήμερα με το χθες.

Πανάρχαια μουσικά ακούσματα ζωντανεύουν ξανά χάρη στα 20 σπάνια ανακατασκευασμένα όργανα, αλλά και στις εξαίσιες φωνές. Αρχαίοι ρυθμοί αναβιώνουν δίπλα σε διασκευές γνωστών σύγχρονων κομματιών, στήνοντας ένα εκπληκτικό μουσικό ταξίδι στον πλούτο της Ελληνικής Μουσικής. Είναι ένα πρωτότυπο θέαμα, ένα μαγικό άκουσμα γεμάτο από εικόνες, ήχους, σχήματα, σκηνές ζωής μέσα στο χωροχρόνο.

Ο “Λύραυλος” που έχει σχεδιάσει τη μουσική παράσταση είναι ένα μουσικό σύνολο που δημιουργήθηκε το 2000 από τον Παναγιώτη Στέφο, κορυφαίο μουσικό της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ανακατασκεύασε 40 αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα πλήρως λειτουργικά, τα οποία έχουν ταξιδέψει και συγκινήσει χιλιάδες ανθρώπους μικρούς και μεγάλους σε δεκάδες πόλεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Συμμετέχουν:
Παναγιώτης Στέφος: Κίθαρις, δίαυλος, σύριγξ, κογχύλια
Zαφειρώ Χατζηφωτίου: Υψίφωνος, σείστρα
Χρυσάνθη Αυλωνίτου: Φλάουτο
Μιχάλης Στέφος: Τραγούδι, φόρμιγγα, κρουστά
Όλγα Στέφου: Λύρα, κοχύλια, σαντούρι

Τα βασικά όργανα που θα ακουστούν είναι:
Λύρα, Κίθαρις, Φόρμιγγα, Πανδουρίδα, Βάρβιτος, Δίαυλος, Σύριγγα του Πανός, Φλάουτο, Σείστρα, Κρόταλα, Κογχύλια, Κέρας, Σάλπιγγες, Άσκαυλος, Σαντούρι, Βιολί κ.α.

Στο τέλος της παράστασης, το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά τα μουσικά όργανα, τα οποία είναι κατασκευασμένα με τη μέγιστη δυνατή προσέγγιση από φυσικά υλικά: καύκαλο χελώνας, δέρμα, ζωικές χορδές, κέρατο, κόκαλο, ιχθυόκολλα, έλατο, δρυ κ.α.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ