29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονιστική κατάθεση της Μητέρας – Σύμβολο και ακραία πρόκληση με ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη

Σε κλίμα μεγάλης έντασης κύλησε η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο με ναζιστικούς χαιρετισμούς και προκλητικούς διαλόγους. Η Μάγδα Φύσσα σε μία συγκλονιστική κατάθεση περιέγραψε αναλυτικά τι συνέβη πριν από εννέα χρόνια, τη βραδιά που ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον γιο της Παύλο. Όλα αυτά δύο χρόνια μετά την δικαστική απόφαση με την οποία η Χρυσή Αυγή κρίθηκε εγκληματική οργάνωση!

“Ο Παύλος δε ζει, τον σκότωσε η Χρυσή Αυγή”: Καθηλωτική, συγκινητική, κατηγορηματική στην κατάθεσή της η Μητέρα – Σύμβολο Μάγδα Φύσσα. Ο γιος της Παύλος, δολοφονήθηκε από το Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά με τη συνέργεια του τάγματος εφόδου που συγκροτήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Καθηλωτικός και ο διάλογος μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου

-Μ. Φύσσα: Ο Παύλος ήταν στόχος και τον χτύπησαν με σχέδιο. Μόνο μια εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Ο Ρουπακιάς πήγε να δολοφονήσει ήρεμα. Του άνοιξαν το δρόμο, κατέβηκε από το αυτοκίνητο, μαχαίρωσε κι έφυγε.

-Εισαγγελέας: Υπάρχει κάποιο στοιχείο ότι ήταν στόχος από πριν;

-Μ. Φύσσα: Στις τηλεφωνικές συνομιλίες, έλεγαν οι κατηγορούμενοι «Το ψάχναμε το μπαστάρδι, τώρα θα τραγουδάει στον παράδεισο!”

Σε μια ακραία πρόκληση, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτησε για δεύτερη φορά ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο, παρουσία των δικαστών, ως απάντηση στο φραστικό επεισόδιο που είχε με τη Μάγδα Φύσσα. Το είχε πράξει και στην προηγούμενη συνεδρίαση, στις 28/9. (σπλιτ εικόνες με ημερομηνίες)

«Εδώ πέρα έχουμε έρθει για μια δολοφονία που έχει γίνει με ναζιστικό κίνητρο και μπροστά σε μία γυναίκα που έχει χάσει τον γιο της χαιρετάει ναζιστικά» υπογράμμισε ο δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, Αργύρης Συρίγος.

Την οργή της Μάγδας Φύσσα προκάλεσε η κίνηση του Γιάννη Λαγού να της απευθύνει ερωτήσεις.

Διεμήφθη ο κάτωθι διάλογος σε κλίμα έντασης:

-Μ. Φύσσα: Έχω απέναντί μου και μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου; Είστε όλοι δολοφόνοι!».

-Γ. Λαγός: Είμαι δολοφόνος εγώ;

-Μ. Φύσσα: Σωστά, μόνο εντολές έχεις δώσει…

-Γ. Λαγός: Από που προκύπτει αυτό;

-Μ. Φύσσα: Από το ότι είσαι μέσα…

Συλλογικότητες, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, ζητώντας την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής και στο δεύτερο βαθμό.

“Είμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και όλων των θυμάτων της ναζιστικής βίας της Χρυσής Αυγής. Αναμένουμε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, που έχει ξεκινήσει, να πράξει το αυτονόητο, αυτό που απαιτεί όλος ο λαός”. δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Η εξέταση της Μάγδας Φύσσα θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα – Ο διάλογος με Λαγό και Πλεύρη

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ