28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δίκτυο για την έμφυλη βία συγκροτούν φορείς της Ρόδου

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την δημιουργία δικτύου κατά της έμφυλης & ενδοοικογενειακής βίας υπογράφουν αύριο το βράδυ (24/9), στη σκιά της δολοφονίας της 32χρονης εκπαιδευτικού, εκπρόσωποι φορέων της Ρόδου.

Πρόκειται για τον Δήμο Ρόδου με το Κέντρο Συμβουλευτικής και τον Ξενώνα για τις κακοποιημένες γυναίκες, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, το Νοσοκομείο, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης και το Φιλότιμο Ίδρυμα.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στο δίκτυο ανέφεραν ότι η έμφυλη βία είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που μας αφορά όμως όλους και δεσμεύθηκαν να αναπτύξουν δράσεις και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της. «Καμία ζήλια και κανένα πάθος δεν μπορεί να είναι ο λόγος να αφαιρείται μια ζωή» τόνισαν εκφράζοντας τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια της αδικοχαμένης εκπαιδευτικού.
Σημειώνεται ότι λόγω της δολοφονίας, ακυρώθηκε το μουσικό πρόγραμμα που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την υπογραφή του πρωτοκόλλου.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ