25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δεν λησμόνησαν τον Κατσαντώνη. Στη Φούρκα Αγράφων έγιναν και φέτος τα Κατσαντώνεια (ΦΩΤΟ)

Στη Φούρκα του Μοναστηρακίου Αγράφων, κοντά στον συνοικισμό Σύχνικο, τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του προδρόμου της λευτεριάς, Αντώνη Μακρυγιάννη. Τα Κατσαντώνεια πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, Αγραφιωτών, Ευρυτάνων, μελών σαρακατσάνικων συλλόγων και πλήθους κόσμου.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρ. Πρύτανης, Γεώργιος Καψάλης, που αναφέρθηκε στον Σαρακατσάνο ήρωα και στη μεγάλη προσφορά του στους αγώνες για την απελευθέρωση των Ελλήνων, ενώ στη συνέχεια έγινε η αναπαράσταση της τελευταίας μάχης και σύλληψης του Κατσαντώνη, αλλά και του μαρτυρικού θανάτου του από τον Αλή Πασά· το δρώμενο είχε αναλάβει ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Βάλτου, Ξηρομέρου & Ευρυτανίας “Οι Σταυραετοί των Αγράφων”.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, Γιώργος Μουτσιάνας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων-συλλόγων, τοπικών κοινοτήτων κ.ο.κ.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ