19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δεσμεύεται η περιουσία γνωστού τηλεπαρουσιαστή, για οικονομικές απάτες ύψους… 22 εκατ. ευρώ

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή, προχώρησε η ανεξάρτητη Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Το πόρισμα των 75 σελίδων της Αρχής, αφορά στον επιχειρηματία και έξι ακόμα συνεργάτες του. Ήδη δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και τα περιουσιακά στοιχεία τους, ενώ το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον οικονομικό εισαγγελέα Χρ. Μπαρδάκη.

Σε αυτό περιγράφονται έκνομες ενέργειες που έχουν ζημιώσει και το Δημόσιο – μεταξύ άλλων φέρεται να εισέπραττε ΦΠΑ μέσω εταιρειών του και μετά δεν το υπέβαλε στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις για φοροδιαφυγή, απάτες και άλλα οικονομικής φύσης αδικήματα, ύψους περίπου 22.000.000 ευρώ.

Επίσης, έχει διαπιστωθεί έκδοση εικονικών τιμολογίων, ενώ υπάρχει και ζήτημα προέγκρισης με μία χρηματοδότηση από το υπουργείο Ανάπτυξης με ποσό ύψους άνω των 9 εκατ. ευρώ προς εταιρεία παραγωγής του παρουσιαστή, η οποία είχε υποβάλλει πρόταση για παραγωγή θεάματος.

Αυτό το ποσό δεν εκταμιεύτηκε, καθώς προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης μέσω της οποίας είχε υποβληθεί το αίτημα ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο.

Επιπλέον, στο πόρισμα υπάρχει αναφορά για ύποπτα εμβάσματα από το εξωτερικό προς ελληνικές τράπεζες, τα οποία κινητοποίησαν τις αρχές και προκύπτει ότι προέρχονται από το οργανωμένο έγκλημα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ