28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δεύτερη συνεδρίαση του Συντονιστικού Κέντρου Ασφάλειας Σιδηροδρόμων – Τι συζητήθηκε

Συνεδρίασε για δεύτερη φορά σήμερα το Συντονιστικό Κέντρο Ασφάλειας Σιδηροδρόμων στο Μέγαρο του ΟΣΕ στην Καρόλου. Από εδώ και πέρα θα συνεδριάζει στο ΣΚΑ στην ειδική αίθουσα διαχείρισης κρίσεων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αχαρνών. Το κλιμάκιο θα ασχολείται με θέματα τεχνικής φύσεως αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης της ασφάλειας του δικτύου.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε το ζήτημα της πυρασφάλειας και της πυρανίχνευσης στις σήραγγες, οι ραδιοεπικοινωνίες και ο φωτισμός στις σήραγγες. Αποφασίστηκε να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητας επί χάρτου αλλά και στο πεδίο με σενάρια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Θα συμμετέχουν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Ποια τα δρομολόγια από την Τετάρτη 22 Μαρτίου

Εκκινούν:

Ο Προαστιακός Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Λιόσια – Χαλκίδα

Το τμήμα Θεσσαλονίκη – Φλώρινα & Δράμα

Αλεξανδρούπολη – Ξάνθη

ο Προαστιακός Πάτρα – Ρίο

Παράλληλα θα ξεκινήσουν δύο ζεύγη εμπορικών αμαξοστοιχιών.

Τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των τρένων

Θα κινούνται σε διαφορετικές ώρες τη νύχτα ώστε να μην υπάρχει το ενδεχόμενο να διασταυρωθούν σε σημεία όπου υπάρχει μονοδρόμηση της γραμμής (όπως στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα όπου γίνονται εργασίες για την τηλεδιοίκηση).

Από μεθαύριο θα υπάρχουν σε όλα τα δρομολόγια και του προαστιακού αυστηρά δύο μηχανοδηγοί και τουλάχιστον ένας σύνοδος αλλά και δύο σταθμάρχες σε σταθμούς όπου μέχρι τώρα ήταν ένας όπως σε Παλαιοφάρσαλο, Λιτόχωρο, Πλατύ.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ