28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δημογλίδου στην ΕΡΤ: Η οικογένεια και το σχολικό περιβάλλον πρέπει να κινητοποιούνται και για τα θύματα και για τους θύτες

Η οικογένεια και το σχολικό περιβάλλον πρέπει να κινητοποιούνται τόσο για τα θύματα όσο και για τους θύτες, είπε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, με αφορμή το περιστατικό του κατ’ εξακολούθηση βιασμού ενός δεκαπεντάχρονου παιδιού που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Όσον αφορα τα θύματα, η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως η κινητοποίηση πρέπει να γίνεται «πριν αυτά τα περιστατικά δουν το φως της δημοσιότητας, πριν φτάσουν τα θύματα στις αρχές» καθώς «το τραύμα που δημιουργείται σε ένα παιδί το οποίο κακοποιείται με αυτόν τον τρόπο είναι τεράστιο και αυτό που μπορεί να κάνει η Ελληνική Αστυνομία είναι να εξιχνιάσει αυτά τα εγκλήματα και να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη, όπως έκανε και σε αυτή την περίπτωση».

Για τους θύτες που είναι ανήλικοι η κ. Δημογλίδου είπε πως δεν καταλαβαίνουν τη βιαιότητα των πράξεων τους και ότι «πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν ότι κάνουν μια πράξη η οποία αποτελεί αδίκημα».

Ερωτηθείσαι για το πώς αντιμετωπίζει η Αστυνομία τα αυξανόμενα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, αφού παρατήρησε πως υπάρχει όντως «μια αυξητική τάση στην παραβατικότητα των ανηλίκων, κυρίως μετά την καραντίνα», η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως η Ελληνική Αστυνομία «κάνει κινήσεις για να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε αυτό το φαινόμενο, όπως είναι οι διαλέξεις σε σχολεία από εκπαιδευμένους συναδέλφους αστυνομικούς, ενημερώνοντας τα παιδιά τόσο για τον σχολικό εκφοβισμό, τόσο για την παραβατικότητα και για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο».

«Γιατί όπως βλέπουμε πολλές φορές παρασύρονται από διάφορες εικόνες, από διάφορες σκηνές που βλέπουν τα παιδιά στο διαδίκτυο», επεσήμανε η κ. Δημογλίδου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ