27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Δημοτικός Κινηματογράφος / Εκτάκτως σήμερα και αύριο (22-23/3) η νέα ταινία – Κέρδισε το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου 2024 (vid)

Με το οικογενειακό δράμα – θρίλερ «Ανατομία μιας πτώσης» συνεχίζει τις προβολές ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου, έπειτα από μια σύντομη διακοπή λόγω του τριημέρου της Αποκριάς.

Εξαιτίας προγραμματισμένης εκδήλωσης στο Συνεδριακό Κέντρο την Κυριακή 24 Μαρτίου, οι ημέρες προβολής της ταινίας διαφοροποιούνται για την εβδομάδα αυτή. Έτσι, η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στις 8.00 το βράδυ.

Πρόσφατα, η «Ανατομία μιας πτώσης» απέσπασε το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου. Έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, τον περασμένο Μάιο, έχει λάβει έξι βραβεία Σεζάρ (τα επονομαζόμενα γαλλικά Όσκαρ), ενώ νωρίτερα φέτος, απέσπασε και δύο Χρυσές Σφαίρες. Τέλος, στα Όσκαρ, η ταινία ήταν υποψήφια και για το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Υπόθεση: Η Σάντρα κι ο Σαμιουέλ έχουν μετακομίσει τα τελευταία χρόνια στο πατρικό του σπίτι στις γαλλικές Άλπεις. Εκείνη, επιτυχημένη συγγραφέας. Εκείνος, παρόλο το ταλέντο του, αδυνατεί να τολμήσει το πρώτο του βιβλίο. Αντ’ αυτού, διδάσκει τρεις φορές την εβδομάδα σε σχολείο της Γκρενόμπλ και έχει αναλάβει και την εκπαίδευση του Ντάνιελ, του 11χρονου γιου τους, ο οποίος μετά από ένα ατύχημα έχει μείνει ημίτυφλος. Ο Σαμιουέλ έχει μείνει πίσω, έτσι νιώθει, κι ο ανταγωνισμός με τη Σάντρα δημιουργεί εντάσεις. Όταν μία νεαρή δημοσιογράφος φτάνει στο σαλέ τους για να της πάρει συνέντευξη για το τελευταίο της best seller, εκείνος σναπάρει. Παίζει το «P.I.M.P» του 50 Cent στη διαπασών και στο repeat, για να μην μπορούν να μιλήσουν. Η δημοσιογράφος φεύγει και το ίδιο κι ο Ντάνιελ – βγάζει τον σκύλο βόλτα, όπως κάνει πάντα όταν οι γονείς τσακώνονται. Μόνο που όταν επιστρέφει βρίσκει το πτώμα του πατέρα του στο χιόνι. Έχει πέσει από το παράθυρο της σοφίτας, αυτοκτονώντας; Ή κάποιος τον έσπρωξε; Η Σάντρα βρίσκεται να κατηγορείται για τη δολοφονία του άντρα της. Μία δίκη που ανατέμνει την πτώση για να αποδειχθούν τα αίτια αυτού του θανάτου, αλλά τελικά κάνει πολλά περισσότερα: αναλύει έναν γάμο, τις δυναμικές του, τις πλευρές του δίκιου και του άδικου, τα δικαιώματα και τις ευθύνες, τις τύψεις και τις κατηγορίες, την αγάπη και την οργή που πολλές φορές συνυπάρχουν.

Διάρκεια: 150′

Σκηνοθεσία: Ζιστίν Τριέ

Παίζουν: Σάντρα Χούλερ, Σουάν Αρλό, Μιλό Μασαντό Γκρανέρ, Σαμιουέλ Τάις, Αντουάν Ρεϊνάρ, Τζένι Μπεθ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ