Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου “Δήμητρα Παπασπύρου”. Ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τιμά τη μεγάλη δρομέα

Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου “Δήμητρα Παπασπύρου”. Ομόφωνη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τιμά τη μεγάλη δρομέα

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου να ονομάσει το Δημοτικό Στάδιο σε “Δήμητρα Παπασπύρου”, τιμά τη Στενωματιώτισσα παλαίμαχη δρομέα και αναγνωρίζει την προσφορά της στον αθλητισμό, ενώ, παράλληλα, δημιουργεί ένα πρότυπο για τους νέους αθλητές, δείχνοντας ότι η αφοσίωση και η προσπάθεια επιβραβεύονται. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη συνεδρίαση της Τετάρτης 24/7.

Το 10ο θέμα είχε τίτλο «Ονοματοδοσία Δημοτικού Σταδίου στην Δ.Κ. Καρπενησίου», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Γιάννη Σκαρπή, που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου την εισήγηση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, που συνεδρίασε στις 10/7/24 και αποφάσισε ομόφωνα, το Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου να πάρει το όνομα της Δήμητρας Παπασπύρου.

Βασίστηκε σε σχετικές αιτήσεις του Σεραφείμ (Φούλα) Λερογιάννη, που αναφέρονταν στις μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό, της Ευρυτάνισσας (από το χωριό Στένωμα) αθλήτριας στίβου, που υπήρξε κορυφαία δρομέας μεγάλων αποστάσεων (3, 5 και 10χλμ) και Μαραθωνίου, κάτοχος, μέχρι και σήμερα, της 2ης καλύτερης ελληνικής επίδοσης στις γυναίκες. Το Δ.Σ. Καρπενησίου ομόφωνα ενέκρινε τη σχετική εισήγηση και αποφάσισε να ονομάσει το Δημοτικό Στάδιο σε “Δήμητρα Παπασπύρου”.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Συγκινημένη από την τιμή που της επεφύλασσε η ιδιαίτερη πατρίδα της, η Δήμητρα Παπασπύρου απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην εφημερίδα. «Ελπίζω η απόφαση αυτή να εμπνεύσει τα νέα παιδιά ώστε να μην σταματήσουν ποτέ να ακολουθούν τα όνειρά τους, να αγωνίζονται και να κατακτούν τους στόχους τους», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Στην επιστολή της η Δ. Παπασπύρου, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Πολλοί πιστεύουν ότι κανείς δεν “αγιάζει στον τόπο του”. Η απόφαση του Δ.Σ. Καρπενησίου, έρχεται να ανατρέψει αυτή την αντίληψη. Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαιρετίζω την τιμή που μου κάνετε με την ονοματοδοσία του σταδίου σε “Δήμητρα Παπασπύρου”. Μια τιμή που συνηθίζεται να αποδίδεται σε ανθρώπους μετά ζωής ή δεν αποδίδεται καθόλου παρά την προσφορά τους.

Γι’ αυτό το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Σεραφείμ Λερογιάννη καθώς είναι ο ιθύνων νους πίσω από την ονοματοδοσία. Η ανιδιοτελής πρωτοβουλία του είναι αξιέπαινη καθώς έπειτα από 30 χρόνια απόσυρσής μου από την αγωνιστική ζωή, κατάφερε να εκκινήσει τις διαδικασίες και να ενεργοποιήσει τους αντίστοιχους μηχανισμούς. Παράλληλα, στέλνω ευχαριστίες στις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας, που κατέχοντας θέσεις ευθύνης στα αντίστοιχα συμβούλια, υπερψήφισαν την πρόταση αυτή.

Ακόμα, ευχαριστώ θερμά τα Ευρυτανικά Νέα για τη φιλοξενία της επιστολής αυτής και δράττομαι της ευκαιρίας για να συγχαρώ τους συντελεστές για το δημοσιογραφικό τους έργο και τη συνεχή και έγκαιρη πληροφόρηση που προσφέρουν στις απανταχού Ευρυτάνισσες και Ευρυτάνες.

Κλείνοντας, πέραν της ιδιαίτερης προσωπικής συγκίνησης που προκάλεσε η ονοματοδοσία, ελπίζω η απόφαση αυτή να εμπνεύσει τα νέα παιδιά ώστε να μην σταματήσουν ποτέ να ακολουθούν τα όνειρά τους, να αγωνίζονται και να κατακτούν τους στόχους τους, το καθένα στον τομέα που έχει επιλέξει. Αργά ή γρήγορα η αναγνώριση θα έρθει, και αν δεν έρθει, θα έχουν αποκτήσει αξίες και συνοδοιπόρους για μια ζωή…

Ραντεβού στις 17 Αυγούστου στη 4η Στενωματιάδα».