20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διάκριση σε διαγωνισμό διηγήματος για εκπαιδευτικό από το Καρπενήσι – Είχε θέμα τον αυτισμό

Οι εκδόσεις “Γραφή” διοργάνωσαν με επιτυχία τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος μικρής φόρμας. Ανάμεσα στις 424 συμμετοχές, διακρίθηκε και συμπεριλήφθηκε σε βιβλίο διήγημα της εκπαιδευτικού Κατερίνας Μπούκα.

Τετρακόσιες είκοσι τέσσερις ήταν οι συμμετοχές από όλη την Ελλάδα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος μικρής φόρμας με τίτλο τη φράση, από στίχο του Διονύση Σαββόπουλου “Σαν βγω απ’ αυτή τη φυλακή…” και θέμα την έξοδο από κάποια φυλακή, μεταφορική ή πραγματική. Μόλις πρόσφατα, άλλωστε, κυκλοφόρησε και το σχετικό βιβλίο με τον ίδιο τίτλο, που περιλαμβάνει 50 κείμενα – διηγήματα, που προκρίθηκαν στον διαγωνισμό, που είχε στην κριτική επιτροπή τον Θανάση Χειμωνά, τον Γιώργο Μάντζιο και τον Γιώργο Πολυμενάκο.

Μεταξύ των διηγημάτων περιλαμβάνεται και εκείνο της Κατερίνας Μπούκα (με τίτλο “Σαν βγω απ’ αυτή τη φυλακή”), εκπαιδευτικού από το Καρπενήσι. «Το δικό μου διήγημα, που κατέλαβε την πέμπτη θέση στον διαγωνισμό, αναφέρεται σε ένα παιδί με αυτισμό που, σε αντίθεση με τους άλλους, βιώνει τη δική του φυλακή ανεξάρτητα και πέρα από τις εξωτερικές συνθήκες», λέει η ίδια για το διήγημα. Συμβολικά τον τόμο συμπληρώνουν και 12 διηγήματα τροφίμων – μαθητών του 2ουΣ.Δ.Ε. των Φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι ονειρεύονται και γράφουν για τη δική τους «έξοδο».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ