19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διάπραξη ληστείας από ανηλίκους ημεδαπούς σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και σε κατάστημα μίνι μάρκετ

Ανακοινώθηκαν τα εξής παραστατικά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, διάπραξη ληστείας από ανηλίκους ημεδαπούς σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και στο πλαίσιο της έρευνας εξιχνιάσθηκε ακόμη μία ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Μάιο, σε κατάστημα μίνι μάρκετ, όπου και κατασχέθηκαν μαχαίρι, χρηματικό ποσό και είδη ένδυσης που φορούσαν κατά τη τέλεση των ληστειών.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, μετά από μεθοδική έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάσθηκαν δύο (2) ληστείες, σε Πρακτορείο ΟΠΑΠ και κατάστημα μίνι μάρκετ περιοχών της Λαμίας.

Για τις ανωτέρω ληστείες, συνελήφθησαν χθες (23-06-2021) το μεσημέρι στη Λαμία, δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστειών, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, ο ένας ως φυσικός αυτουργός και ο δεύτερος ως άμεσος συνεργός (προπομπός κατόπτευσης και τσιλιαδόρος), ενέχονται:

  • Σε ληστεία που διαπράχθηκε προχθές (22-06-2021) βραδινές ώρες, σε Πρακτορείο ΟΠΑΠ, όπου ένας εκ των συλληφθέντων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου «full face», αφαίρεσε, με την απειλή μαχαιριού, χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη του Πρακτορείου.
  • Σε ληστεία που διαπράχθηκε βραδινές ώρες της 11-05-2021 σε κατάστημα μίνι μάρκετ, όπου ομοίως ένας εκ των συλληφθέντων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα τύπου «full face», αφαίρεσε, με την απειλή μαχαιριού, χρηματικό ποσό από την υπάλληλο του καταστήματος.

Στη κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (1.410) ευρώ, το οποίο είχε αφαιρεθεί από το Πρακτορείο ΟΠΑΠ και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Επιπλέον, σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιηθήκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο διάπραξης των ληστειών (προαναφερόμενο μαχαίρι) και είδη ένδυσης που φορούσαν κατά την τέλεση των ληστειών.  

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ