24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διάσωση στα ορμητικά νερά: η 7η ΕΜΑΚ εκπαιδεύεται στον Καρπενησιώτη, με δαπάνη της ΠΕΔ (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Στον Καρπενησιώτη ποταμό, σε θέση κοντά στο «Κλειδί», στον δρόμο προς τον Προυσό Ευρυτανίας, εκπαιδεύεται η 7η ΕΜΑΚ. Αντικείμενο του σεμιναρίου, η διάσωση σε ορμητικά νερά και σε πλημμυρικές καταστάσεις, με εκπαιδευτή τον πολύπειρο Γιάννη Χολέβα· συμμετέχουν και πυροσβέστες από το Π.Κ. Ιστιαίας Ευβοίας.

Βίντεο από την εκπαίδευση της 7ης ΕΜΑΚ στο Καρπενήσι

Την κάλυψη των εξόδων για να βρεθεί η 7η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (με έδρα τη Λαμία) στο Καρπενήσι, ανέλαβε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στ. Ελλάδας, για τον λόγο αυτό την εκπαίδευση παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, Γιάννη Σβερώνη.

Με αφορμή την εκπαίδευση, επίσης, ταξίδεψαν από τη Λαμία, ο Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης, Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στ. Ελλάδας, καθώς και ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης.

Στις δηλώσεις τους στα «Ευρυτανικά Νέα», άπαντες στάθηκαν στη σημασία και αξία της συνεχούς εκπαίδευσης και εξειδίκευσης των πυροσβεστών, σε μια εποχή που η κλιματική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα και οι κίνδυνοι από ακραία φυσικά φαινόμενα αυξάνονται.

Σε ένδειξη καλής θελήσεως, η διοίκηση της 7ης ΕΜΑΚ προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους ανθρώπους του Δήμου Καρπενησίου, προανήγγειλε δε νέα εκπαιδευτική άσκηση, ορεινού χαρακτήρα αυτή τη φορά, πλησίον Προυσού Ευρυτανίας, το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικό ρεπορτάζ, στα “Ευρυτανικά Νέα” της Τετάρτης 10/11/2021

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ