16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διήμερο δράσεων σε Ραπτόπουλο & Καρπενήσι, στο πλαίσιο της 3ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία

Με μουσικοθεατρικά δρώμενα, αγώνες μπάσκετ, ενημερωτικές εκδηλώσεις και διάφορα διαδραστικά προγράμματα θα γιορταστεί η «3η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία», το διάστημα 20 έως 26 Μαΐου, σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας

Με σύνθημα «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για 3η συνεχή χρονιά πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, εκστρατεία ευαισθητοποίησης, με βασικούς στόχους να αναδείξει ανάγκες και ελλείψεις, αλλά και υποστηρικτικές πολιτικές για τα ΑμεΑ, να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στα ΑμεΑ και να ενθαρρύνει κάθε πολίτη με αναπηρίες, προκειμένου να ανοιχθεί στην κοινωνία, να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, να διεκδικήσει περισσότερα από τη ζωή.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν με την υποστήριξη της δομής «Γέφυρα» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, και σε συνεργασία με τους Δήμους Λαμιέων, Χαλκιδέων, Καρπενησίου, Αγράφων, Δελφών, Λεβαδέων, Θηβαίων, Τανάγρας, με φορείς, αθλητικούς συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας και με παραρτήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στην Ευρυτανία

Η εβδομάδα περιλαμβάνει διήμερο δράσεων και στην Ευρυτανία. Ειδικότερα, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 και ώρα 10.00 το πρωί, θα ανεβεί στο Ραπτόπουλο η θεατρική παράσταση «Το τσιπουράκι» στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων «Η Πρόοδος». Την επιμέλεια έχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία Π.Ε. Ευρυτανίας.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, οι δράσεις θα συνεχιστούν στο Καρπενήσι, στις 10.00 το πρωί, στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δικαίωμά μου», βιωματικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής κ.α.

«Επαναλαμβάνουμε την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία και εμβαθύνουμε με ακόμη πιο στοχευμένες και ουσιαστικές δράσεις», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, και πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και 8 Δήμους μας σε 14 πραγματικά ξεχωριστές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, που θα μας κάνουν πιο σοφούς, πιο συνειδητοποιημένους και πιο υπεύθυνους πάνω στα θέματα της αναπηρίας».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ