20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Διαδικτυακή συζήτηση για την επέτειο του ’21, οργανώνει η Π.Ε. Ευρυτανίας – Πώς θα συμμετάσχετε

Με τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Ευρυτανίας σχεδιάζει επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις. Βασικοί στόχοι του προγραμματισμού για την επέτειο του ’21, είναι, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «να τιμήσουμε εμφατικά την ιστορική μνήμη και το παρελθόν, να προσφέρουμε ισχυρά διδάγματα στο σήμερα και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή προοπτική για το αύριο».

Στο πλαίσιο αυτό, στην ΠΕ Ευρυτανίας προγραμματίζεται να υλοποιηθεί ένα ποικίλου φάσματος πρόγραμμα δράσεων διαφόρων κατηγοριών, με σκοπό «…να τιμήσουμε την ιστορία και τους ανθρώπους της, να αναδείξουμε τη στρατηγική σημασία της ευρύτερης περιοχής στη συμβολή και την εξέλιξη του Αγώνα και ταυτόχρονα να διασώσουμε τη μνήμη και να την ενώσουμε με τον οικουμενικό πολιτισμό και τους σύγχρονους Έλληνες».

Η ΠΕ Ευρυτανίας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, με πολιτιστικούς συλλόγους, με θεσμικούς και άλλους φορείς. «Δυστυχώς η πανδημία του Covid-19», σημειώνεται, «συνέπεσε με τη φάση του σχεδιασμού των επετειακών δράσεων και πρωτοβουλιών, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να μας αποθαρρύνει αλλά από κοινού να δούμε το συνολικό πρόγραμμα δράσεων ώστε παρά τις όποιες δυσκολίες να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Κρίθηκε, λοιπόν, αναγκαίο να γίνει μια διαδικτυακή συνάντηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα, να τεθεί το πλαίσιο και οι βασικοί άξονες για τις επετειακές δράσεις.

«Καλούμε λοιπόν την Ι.Μ. Καρπενησίου, τους Δήμους, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους θεσμικούς φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στη διαδικτυακή συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου στις 18:00». Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 22373-50764 και 22373-50709 ή στο email [email protected].

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ